header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow О дипломатском фронту
О дипломатском фронту Штампај Е-пошта
петак, 20 октобар 2023

 Патријарх румунски Данило примио је 13. октобра 2023. године шефа британске амбасаде у Румунији Ендру Нобла, коме је истекао мандат.

Дипломата је констатовао одличне односе Букурешта и Лондона, чији се развој заснива на промовисању заједничких културних, економских и одбрамбених интереса унутар НАТО-а. Он је такође изразио захвалност на континуираној подршци која се пружа Англиканској цркви у Букурешту.

Патријарх Данило је заузврат високо оценио Ноблеове опсежне активности у оквиру дипломатске мисије у Румунији и захвалио му се на развоју билатералних односа – како између две земље , тако и између Румунске православне цркве и Англиканске цркве (укључујући подршку бројним румунским православне заједнице у Великој Британији, које броје више од 1,2 милиона верника).

Коментар "Правблога":

Да је неки амбасадор Руске Федерације одржао сличан састанак са једним од предстојатеља помесних Цркава и да су се ту изнеле сличне тезе, онда би већ сутрадан сви западни медији викали да Москва користи одговарајуће деноминацијр за промоцију геополитичких и идеолошки циљеви .

Одмах и мирно се расправља о теми непосредног учешћа енглеског дипломате у процесима црквених односа.

Како год било, јасно је да Британци имају добро развијене „додирне тачке” са Румунском црквом.

И зато не треба да нас чуди што је, између осталог, тзв. Бесарабска митрополија изазива скандале против Молдавске православне цркве и на све могуће начине покушава да постигне њено максимално слабљење.

 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 20 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.