header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Руски патријарх испричао о "васкрсењу" свог оца за време рата
Руски патријарх испричао о "васкрсењу" свог оца за време рата Штампај Е-пошта
понедељак, 23 октобар 2023
           МОСКВА, 22. октобар – РИА Новости. Патријарх московски и целе Русије Кирил говорио је о чудесном догађају „васкрсења“ који се догодио његовом оцу током опсаде Лењинграда, због чега не види ништа изненађујуће у јеванђелској причи о васкрсењу сина Наинске удовице.

Васкрсење сина наинске удовице од стране Исуса Христа описано је у Јеванђељу по Луки. У граду Наину сажали се на удовицу чији је син јединац умро, и васкрсну га, баш када су покојника изнели из града, додирујући његову постељу и говорећи: „Младићу! Теби кажем, устани!”

 „Слично се десило мом оцу током блокаде Лењинграда. Дошао је до такве исцрпљености, настављајући да остане у редовима – био је инжењер, надгледао изградњу утврђења око Лењинграда – али је глад била страшна, а на улици је пао и изгубио свест. Довели су га у болницу. Дошао је лекар, погледао га и рекао: пошаљите га у мртвачницу. Овако су радили са онима који су покупљени на улици, а отац је био лежао у овој мртвачници, покривен платном. Случајно је прошла сестра, отворила постељину и одједном видела да је оцу зеница њеног оца скупљена или проширена, и схватила је да је жив... Тада су почели интензивно да хране оца, да би изашао из тешког стања, и стао је на ноге, остао жив и 1947. године, по завршетку рата, постао свештеник“, рекао је патријарх у беседи после литургије у Покровски ставропигијални манастир у Хоткову, Московска област. Управо због ове приче из живота, приметио је патријарх, за њега нема ничег невероватног у причи о васкрсењу сина наинске удовице.

"Када се овако нешто деси у наше време, научници тврде да смрти није било: било је летаргичног сна или дубоке несвестице, или нечег другог. Али овде (у причи о Наинској удовици - прим. аут.) дошло је до праве смрти. И у овом  смртном стању овај човек је био толико дуго да би било немогуће да сви људски органи поново раде, да се ћелије обнове, да се мозак обнови – то је немогуће, али Господ га враћа у живот“, рекао је патријарх.

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 23 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.