header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Пронађена чудотворна Казанска икона Мајке Божије из 16. века
Пронађена чудотворна Казанска икона Мајке Божије из 16. века Штампај Е-пошта
понедељак, 06 новембар 2023
         Патријарх московски и целе Русије Кирил објавио (https://gorthodox.com/news-item/) је проналазак чудотворне Казанске иконе Мајке Божије из 16. века, која се дуго сматрала изгубљеном. Он је ову изјаву дао пред почетак литургије у Успенском сабору Кремља на Дан народног јединства и прославу Казанске иконе.

„Прегледом је констатовано да ова икона припада управо оном времену у коме је чудотворна икона настала. А пошто је ова икона, такорећи, тачна, најтачнија копија те створене иконе, сасвим је очигледно да две истоветне иконе нису могле настати у то време и да је реч о чудотворном лику, о самој икони пред којом су се молили и Минин и Пожарски.. Овај догађај се може приписати историјским догађајима. Нисам одмах одлучио да о свему томе говорим у храму, али онда сам схватио да је ту причу немогуће сакрити, да за то мора да зна наш народ и цео свет“, рекао је Патријарх.

 

 

 

 

Извор: "Правблог"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 06 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.