header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Обавештење и апел
Уредништво: Обавештење и апел Штампај Е-пошта
субота, 18 новембар 2023
         "Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај
 + + +
 
        Обавештавамо наше цењене читаоце, да смо услед континуираног недостатка средстава принуђени да коригујемо рад. Наиме, прошли месец располагали смо са 60% неопходних средстава. Овај месец је то 35% (нећемо вам рећи колико је то, јер је врло понижавајуће).

 Све недостатке надокнађивали смо личним залагањем и жртвом, знајући да је православна мисија - нарочито у ово време неверја, кривоверја и маловерја - циљ који надилази сваки други (што, на жалост, мало праоверних схвата). Јер, по речима Господа нашега Исуса Христа, већа радост на небу бива за једног грешника који се каје, него за хиљаду оних којима не треба покајање. А на „Борба за веру“ је управо то – извор који читаоцима пружа познање Истине.

Дакле, како не бисмо допустили да се заглибимо у финансијска дуговања и тако упропастимо сајт (што се многима десило),  месечно ћемо радити онолико дана колико нам то средства и лично залагање буду допуштали. Овај месец смо недељу дана продужили рад, узалудно се надајући потребној помоћи.

Тако да, уколико буде донација, ми ћемо моћи да наставимо рад, а наше лично учешће ће увек, у великој мери, надокнађивати недостатак средстава.

Нашим редовним дародавцима се и овом приликом од срца захваљујемо и желимо им од Господа изобиље његових дарова.

И на крају, без икаквог претеривања, желимо рећи: узимајући у обзир размере новотарске пропаганде, да су њихови сајбер проповедници заступљени на "Јутјубу" и свим друштвеним мрежама, дакле, како сада ствари стоје, ако нестане "Борбе за веру", само ће мали број Срба моћи да разликују православну истину од новотарских лажи. Прво што неће знати, то је разлика између новотарске и православне Свете Литургије. А друго што неће знати, што је душепогубно као и прво - како се правилно спрема за Свето Причешће. А и друге ствари, којих се не зна броја.

Они који нас прате од почетка, знају да у процени никада нисмо погрешили. Говорећи ово, имамо у виду да Бог може и од камења начинити Себи "децу Авраамову", па тако и мисионаре.

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 18 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.