header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Тарас Мелник, аутор Правблога: "Реду витезова Колумба"
Тарас Мелник, аутор Правблога: "Реду витезова Колумба" Штампај Е-пошта
петак, 08 децембар 2023

 Ширење унијатских информација о забрани католичких организација у Запорошкој области је занимљиво, јер је у жижу опште пажње доспела врло специфична структура –   ред "Витезова Колумба".

Управо су њени представници јавно иступили са тезом о томе, да је Украјина једна од две земље које католици сматрају важним за будућност своје цркве.

Конкретно, то је у интервјуу за програм „Отворена црква“ изјавио бивши највиши витез католичког реда „Витезови Колумба“ Карл Андерсон, који је посетио Украјину крајем октобра 2021. године.

"Требало је да одлучимо, које земље у свету сматрамо важним за будућност Католичке цркве. И ми смо се определили за две (државе): Украјину и Кореју...", - нагласио (https://zhyve.tv/video/) је Андерсон.

Вреди напоменути, да су ове речи прилично значајне. Уосталом, "Витезови Колумба" - су највећи ред у РКЦ, који управља имовином вредном десетине милијарди долара, имају везе на нивоу највишег политичког и војног руководства Сједињених Држава, а такође су и спонзори многих иницијатива како римског папе тако и језуита (детаљније о овој структури ћемо писати у једној од следећих публикација).

С обзиром на блиску интеракцију (http://news.ugcc.ua/articlesl) „колумбоваца“ са украјинским унијатима (у 2012. поглавар УГКЦ Свјатослав Шевчук је постао „витез Колумба“), као и ширење њихових представништава на територији централне, јужне и источне Украјина, са акценатом на „евангелизацији“ кроз друштвене и друге пројекте, могуће је са сигурношћу рећи - процес покатоличавања украјинског народа је одавно покренут и узима маха.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 08 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.