header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Цукерберг се спрема за апокалипсу Штампај Е-пошта
понедељак, 18 децембар 2023

 Марк Цукерберг гради стамбени комплекс на Хавајима вредан 100 милиона долара – са бункером од 500 кв.м.

Тајни комплекс на острву Кауаи под називом Koolau Ranch је већ делимично изграђен и могао би да буде један од најскупљих личних грађевинских пројеката у историји.

Како преноси Wired, извршни директор Мета Марк Цукерберг гради огроман стамбени комплекс на Хавајима, процењен на 100 милиона долара. Пројекат обухвата десетак зграда са две виле у центру, које су повезане тунелом и воде до подземног бункера сповршине 500 кв.м.

Укупно, Цукербергова имовина на острву имаће најмање 30 спаваћих соба и 30 купатила, као и одаје за госте и групу од 11 кућа на дрвету у облику диска повезаних мостовима од ужади. Бункер ће имати и стамбени простор, техничку просторију и врата од бетона и челика отпорна на експлозију.

Остали излази и улази у зграде комплекса имаће врата са бравама на дугме и звучну изолацију, док ће библиотека, према грађевинској документацији, имати тајна врата. Према речима једног радника, камере су постављене „свуда” (једна мања зграда у комплексу има више од 20).

Чини се да се генерални директор Meta озбиљно спрема за апокалипсу, пошто се комплекс прави потпуно аутономан – на територији ће бити постављен џиновски резервоар за воду са пумпним системом, а биће опремљене и њиве за пољопривреду и сточарство.

Према Wired, Цукерберг је изградио зид од два метара око комплекса и приморао раднике да потпишу уговоре о неоткривању података. Земљиште за комплекс, које је милијардер стекао низом трансакција 2014. коштало је 170 милиона долара.

Превод: "Борба за веру"

Извор: https://itc.ua/news/

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 18 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.