header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Александар Вознесењски: Језуитски прорачун Штампај Е-пошта
четвртак, 21 децембар 2023
            У ствари, дозвољавајући благослов истополним паровима, Ватикан и папа Франциско чине уступак немачким католицима, још једном покушавајући да избегну расцеп у структури.

Чињеница је да су немачки католици изјавили да ће то учинити без обзира на мишљење Ватикана. То значи да би таква пракса пре или касније захтевала званичну реакцију Ватикана, који би морао да је осуди. Али забрана и осуда више не функционишу у Немачкој. И Ватикан то разуме. Стога би осуда свештенства због такве праксе једноставно довела до легализације раскола и убрзала би га.

Стога, након што је одвагао све за и против, Франциско је одлучио да су конзервативни католици мање склони расколу и стога ће, ако легализује благослов истополних парова, бити огорчени, опираће се и критиковати, али неће ићи у раскол, што значи да је ово мање зла. Стога Ватикан поново следи вођство екстремних либерала, све више се одвајајући од онога што су Христос и апостоли учили.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.