header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Оштра реакција римокатоличких конзервативних бискупа на «Fiducia supplicans» Штампај Е-пошта
четвртак, 21 децембар 2023

 Познаваоци прилика у Римокатоличкој цркви, с правом су очекивали ко ће први у свету негативно да реагује на ватиканску декларацију «Fiducia supplicans» којом се дозвољава благосиљање истополних парова.

Огласио се надбискуп Карло Марија Вигано, а сада и надбискупија Дјеве Марије у Астани (Казахстан), односно конзервативни бискуп Атанасије Шнајдер, један од највећих светских антиглобалиста (овде:).

Надбискуп Томаш Пета и помоћни бискуп Атанасије Шнајдер (који је у мају текуће године изјавио да је папа јеретик, али нема ко да га смени (овде:)) забранили су (https://catholicherald.co.uk/) свештеницима надбискупије да врше било који облик благосиљања истополних парова.

Нову декларацију су назвали „великом обманом и злом“, а благослов истополних парова је у супротности са Божанским Откровењем, учењем и праксом Цркве.

Бискупи су рекли да Фрања не живи у складу са истином Јеванђеља (Гал. 2:14) и позвали су га да опозове дозволу за благосиљање истополних парова.

Аутор изјаве казахстанских бискупа, написане, иначе, на руском језику, највероватније је руски Немац Атанасије Шнајдер, један од признатих вођа конзервативних римокатолика, промотер тридентске мисе и доследан критичар либералних реформи папе Фрање.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: https://t.me/bellchamber/3260

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.