header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Данска је саопштила да је створила вештачку интелигенцију која може да предвиди датум смрти човека Штампај Е-пошта
четвртак, 21 децембар 2023

 Тачност прогнозе је 78%.

Научници у Данској и Сједињеним Државама створили су АИ «Life2vec», који може да предвиди датум смрти особе „са невероватном тачношћу“, пише «Оdditycentral».

 „Након добијања података из данских здравствених и демографских података о шест милиона људи, као што су време рођења, образовање, образовање, плата, становање и здравље, АИ модел је обучен да предвиди шта ће се следеће догодити. Према његовим креаторима, Life2vec је показао невероватну способност да предвиди када ће људи умрети на основу анализе података. На пример, када се тестира на групи људи старости од 35 до 65 година, од којих је половина умрла између 2016. и 2020. године, било је могуће предвидети ко ће умрети, а ко ће преживети са 78 одсто тачности“, пише публикација.

Истраживачки тим, на челу са професорком Суне Јоргенсен, приметио је да је Life2vec обучен искључиво на основу података из Данске, тако да за тачне резултате у другим земљама АИ мора да прима прилагођене информације. Life2vec тренутно није доступан за јавну употребу. Јоргенсен сматра да такав развој догађаја не би требало да падне у руке корпорација, иако оне, по његовом мишљењу, „већ користе такву технологију против нас“.

Научници указују на етичке изазове коришћења модела вештачке интелигенције који може са невероватном тачношћу проценити колико вам је преостало да живите, али кажу да постоји једна убедљива корист: такво предвиђање би могло да помогне у спречавању преране смрти.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.