header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Кардинал Милер: благосиљање геј парова је богохулство Штампај Е-пошта
петак, 22 децембар 2023

 По мишљењу кардинала Милера, Бог не може подарити своју благодат односима који су му директно супротни.

Кардинал Римокатоличке цркве Герхард Милер сматра да је благослов истополних бракова које су дозволили Ватикан и папа богохуљење, преноси infovaticana.com.

Кардинал је напоменуо да папа може дати модерно тумачење неким истинама вере, али те „иновације не могу ићи даље од онога што су апостоли једном заувек открили као Реч Божију“.

Он је нагласио да у папиној дозволи да благосиља истополне бракове не налази се „никакви библијски текстови или текстови отаца или учитеља Цркве“ који потврђују овај благослов. Стога, каже кардинал, папина одлука да благослови геј парове представља доктринарни скок.

Кардинал сматра да ако користите папину логику (геј парови могу тражити благослов на исти начин на који људи који га сретну на улици траже благослов свештеника), онда би било могуће „благословити нпр. клинику за абортусе или мафијашку групу“.

У случају благосиљања геј парова, Милер пише, „пастирски благослов се преноси у ситуацијама које су супротне Јеванђељу“.

 „Запазите да овде не само да се благосиљају грешни људи, већ се благосиљањем пара благосиља и сам грешни однос. Али Бог не може да пошаље своју благодат у односе који су Му директно супротни и који се не могу искористити да усмере пут до Њега“, нагласио је кардинал.

Он је подсетио да је „благослов у Библији повезан са поретком који је Бог створио, за који је Он сматрао да је добар. Овај поредак се заснива на полној разлици мушкарца и жене, који су позвани да буду једно тело.”

Управо зато, каже Милер, „благосиљање стварности која је супротна стварању није само немогуће, већ представља и богохуљење“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 22 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.