header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Бискуп Шнајдер: По логици папе, Свети Јован је могао благословити брак Ирода и Иродијаде Штампај Е-пошта
четвртак, 28 децембар 2023

 Према речима бискупа Римокатоличке „цркве“, ватикански документ о благослову истополних парова „не може бити израз учења Цркве и губи сваки ауторитет“.

Римокатолички бискуп из Казахстана Атанасије Шнајдер сматра да ако се послужимо логиком папе, који је потписао документ којим се благосиљају истополни бракови, онда би Јован Крститељ могао благословити Ирода и Иродијаду, преноси  infovaticana.com.

По речима Шнајдера, „овај документ и његова очигледна употреба побожних речи изгледали су ми као фарисејски трик и исмевање природног и богооткривеног закона“.

 „Користећи Fiducia supplicans (докуменат о благосиљању истополних бракова и парова – нап. Ред. „СПЖ“), Свети Јован Крститељ је могао дати ’пастирски благослов‘ незаконитој заједници Ирода и Иродијаде“, рекао је Шнајдер.

Према његовом мишљењу, „овај документ јасно, иако суптилно, подрива природни и богооткривени закон у вези са браком и значењем и испуњењем људске сексуалности“.

 „Због тога не може бити израз аутентичног учења Цркве и губи сваки обавезујући ауторитет“, нагласио је епископ Шнајдер из РКЦ.

Иначе, казахстански јерарси Римокатоличке „цркве“ забранили су свом свештенству да благосиљ геј – парове.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 02 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.