header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Радосав Станковић: Шта се крије иза новототарских лепетања Штампај Е-пошта
понедељак, 25 децембар 2023

 Драга браћо и сестре из Уредништва,

Желим најпре да вам се захвалим на врхунским анализама које дајете у одбрани нашег Светосавља од најезде новотарског кривоверја. Сваки ваш текст је темељан, заснован на Светом Писму, Светом Предању и Светим Канонима Цркве. Јасно је да иза тога стоји велики рад, истраживања, ишчитавања. Нека би вам Господ дао снаге да издржите све напоре и искушења са којима се суочавате.

За разлику од вас, новотараци измишљају и уводе правила (причешће на свакој Служби) на основу својих измишљања. А, иначе, то што новотарци код нас раде, то католици већ раде шесдесет година.

Апеловао бих на наш народ, да чита то што му предочавате, како би знао да разликује истину од лажи. На жалост, већина људи је данас свела своје читање на ниво новинских наслова, или садржаје дужине оних на „Тик току“. Дакле, један минут. Зато апелујем: браћо и сестре, потрудите се и прочитајте ове озбиљне анализе, које су вам презентоване на „Борби за веру“.

Поменуо сам горе католике, које домаћи новотарци и екуменисти само копирају. Они чак нису ни креативни – да неку нову новотарију измисле, већ копирају оне које су већ виђене код католика и руских обновљенаца.

Међутим, желим да нагласим, да домаћим новотарцима није једини мотив нивелација са католичким јеретицима. Односно, није им то једини мотив за кварење Свете Литургије и причешћивање без прописане припреме – постом, молитвом, милостињом, присуством целом кругу богослужења...

Њих главни мотив су ПАРЕ! Они укидају сва Црквом предвиђена правила – само да би што више људи привукли у храмове. И то је та њихова накарадна логика: што више попусти црквена дисциплина, више ће људи долазити у цркве, па – следствено – и више ће пара оставити за њих.

Исти мотив имају и новотарски „Јутјубери“. Што више пратилаца, што више лајкова и прегледа - већа је зарада. Није битно да ли је то што причају православно – не! Битно им је да је то што причају занимљиво, комично, да привлачи пратиоце, па самим тим и зараду.

То вам је новотарска логика, драга браћо и сестре! Зато, буквално, лупају све и свашта. Нит се Бога боје нит се људи стиде...

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 26 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.