header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Потрес у епархији аустријској се не смирује Штампај Е-пошта
петак, 29 децембар 2023

 Поштовано уредништво!

У Аустрији се напротив тло не стишава већ се све више тресе одлукама владике Иринеја Буловића. Већ одавно се зна да је неколицина свештеника прешла у истанбулску патријaршију и да су неки као враћени у СПЦ.

Овде у 16 бецирку којем иначе припадам враћен је свештеник А. Станковић који је иначе у време владике Андреја углавном цинкарио свештенике код истог да би онда због тортуре од стране владике прибегао код фанариота баш чудно, зар не. А онда се као покајао и ни мање ни више враћен је поново у редове СПЦ на место часног и поштеног проте који је пензионисан који није мој парох али ми јако добро познат из црквеног живота ове Цркве у 16-ом бецирку.

 А како се преносе вести потрес се проширио и на покрајину Тирол како чујем међу људима који су родбински повезани са верницима тог дела Аустрије.

Тамошњи свештеник који је опет наводно због тортуре прешао такође код фанариота а да се такође враћа у СПЦ и он се вероватно као покајао  помилован је од стране владике Иринеја опет мало чудно, зар не.

А ја питам свештенство, зашто ћутите јел ви то знате да се  они нигде не враћају већ су ту увек и били јел отпуст из СПЦ нису никада ни добили а званично ни поништење акта преласка истанбулској патријаршији нико није видео. Ћутите оци јер ко сме да се успротиви владики Иринејуу, са владиком Андрејем сте се поигравали као маче са клупчетом.

А шта је са вама часне владике, зашто ви ћутите чиме вас то неко има у шаци ни а да изустите. Значи ли то да овим чињењем дајете легитимитет свим свештеницима широм ваших епархија да са вама и СПЦ могу да раде шта хоће и да прођу некажњено.

Изгледа да сви стојите на танком леду чим се не мрдате, не чујете се а требало би да грми на све стране.

Пошто сви ћутите, апелујем на верни народ Аустрије и широм дијаспоре устаните против издаје СПЦ.

Знате добро како испаштају наша Православна браћа и сестре у Украјини. Подела се код њих десила пошто се умешала цариградска патријаршија и фаворизовала непријатеље ПРАВОСЛАВЉА и оне који су започели рат ...

Наш Св.Сава је водио велику борбу против фанариота (представника цариградске патријаршије) код нас у његово време, јер је знао да нам никада нису били пријатељи, него су гледали како да нас заваде па да завладају на нашим просторима, што управо и раде.

Ни садашњим представницима цариградске патријаршије не смемо веровати, јер иду руку под руку са представницима Ватикана!?!

Они знају много да глуме да су нам тобож пријатељи, али не седајте на њихова кола, јер имају чивију у точку. Ко се вози њиховим колима испашће из колосека, јер нам они продају рог за свећу !?!

 

П.С. да додам само да се кум јутрос вратио из Србије и припада Браничевској епархији где владика Игњатије прича на сав глас да је владика Андреј покрао паре па мора да буде смењен чудно, зар не.

Добро знамо ко је владика Игњатије и да нагиње фанару.

А што је најгоре, изгледа да је ово само велико  позориште са лошом представом и лошом поставом глумаца који нас полако док ћутимо подводе под фанар ако већ и нисмо под њима да би смо их на крају још наградили аплаузом.

Д.Р.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.