header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вапај верног народа из парохије Инсбрук Штампај Е-пошта
петак, 29 децембар 2023

Часно свештенство епархије аустријско-швајцарске, помаже Бог!

 Обраћамо Вам се у овим данима када се сви спремамо за празник Рождества Христовог и када би требало, да су наша срца и душе испуњене миром Божјим и радошћу.

Међутим, у инзбрушку парохију стигле су немиле и нимало радосне вести. Наиме епископ бачки и администратор аустријски Иринеј, разрешио је дужности протојереја-ставрофора Слободана Радојчића а од 01.01.2024. године враћа јереја Александра Столића на место инзбрушког пароха.

Зашто је то жалосна вест? Зато што је о. Александар, који је лишен православне црквене свести, урадио следеће: приватизовао je цркву, неканонски напустио Српску Православну Цркву и прешао у цариградску патријаршију, посвађао и разделио народ, јавно обрукао своју Цркву, епископски и свештенички чин, две недеље са бившим председником Ц.О. Живорадом Карајовићем држао Храм у Инзбруку закључаним и тиме онемогућио богослужење; затим непрестано ометао рад СПЦО Инзбрук тако што је ширио дезинформације и неистине да је Храм СПЦ-е у Инзбруку затворен, да само код њега има богослужења, клеветао је новопостављеног свештеника са својим верним следбеницима на најружнији могући и за православне хришћане недостојан начин; у спрези са римокатоличким бискупом је интервенисао у банци за новац који није њихов, него верног народа СПЦ-е који овде од 1992. године сакупља тај исти новац и опет у присној сарадњи са бискупом је онемогућио богослужење у Ројтеу (Reutte) – дакле од 05. октобра 2023. па све до данашњег дана, он је водио рат против Српске Православне Цркве!

Поред свих ових недела  – за неке сте сигурно чули а неке и видели на друштвеним мрежама пре нашег обраћања – светојовановска парохија СПЦ-е у Инзбруку је уз свог новопостављеног свештеника опстала, наставила свој рад и вратила мир и слогу. Верници су из Храма одлазили испуњени духовним и душевним миром а не празни као што је то раније бивало. Са радошћу смо се припремали за Божић у нашој парохији да би нам та радост и тај мир једним актом, једном вешћу били одузети. Никако не можемо да схватимо ту одлуку епископа Иринеја да врати осведоченог црквоборца, сејача немира и онога који раздели овај народ, баш пред овај велики празник рођења Господа и Спаса нашег Исуса Христа. Као сведоци и очевици свих недела оца Александра против Цркве и народа, верни народ не жели да присуствује богослужењима која он служи. Питамо се како ће само смети да стане испред олтара на Божић и пожели народу „Мир Божји!“ када је трајно посејао семе раздора и неповерења међу овдашњим Србима?

Часни оци, Вама је свима добро познато ко су представници цариградске патријаршије, такозвани фанариоти, и какав је њихов однос према другим православним народима кроз историју био, а поготово према Србима. Ништа се ту није променило јер они и даље мисле да сва васељена њима припада, да су они једино мерило истине и православности у свету; тако их мало има а опет тиранишу нас којих има у толико већем броју! То раде по читавом свету, али и овде у Аустрији. Зар нас све не боли када посматрамо недела патријарха цариградског у Украјини и како он ствара раздор, како је починио грех раскола?! Неће се он зауставити на Украјини већ ће ићи даље. Вартоломеј неће стати док се Украјина не догоди у свакој помесној Цркви, стићи ће у сваку парохију а већ је стигла у Инзбрук. Украјински сценарио се на духовном плану одвијао и код нас у Инзбруку! Зар сада треба наградити оне који су се борили против Цркве – јер будимо искрени, није то био напад на поједине личности, него на саму Цркву, чин епископа, чин свештеника и верни народ који се није дао завести и обманути?!

Свети Григорије Богослов каже да се ћутањем издаје Бог! Из тог разлога се ми и обраћамо Вама као верници ове парохије у Инзбруку и коленопреклоно Вас молимо као духовне пастире, подигните Ваш глас и немојте дозволити да се враћају црквоборци и расколници, да се награђују њихова недела а верни народ Светосавске Цркве лишава богослужења на радосни празник рођења Богомладенца Христа.

Какав пример се овим даје другима? Да ли то значи да је СПЦ за подкусур, да свако може у СПЦ и са СПЦ да ради шта хоће и како хоће а да за то буде награђен?

Часни оци, ако Ви не проговорите, камење ће проговорити! Ми рекосмо и душу своју спасосмо!

Верни народ инзбрушке парохије

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.