header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ближи се крај човечанства какво познајемо Штампај Е-пошта
петак, 29 децембар 2023

 То нису глупе речи, већ „несвесни“ поступци сваког од нас, који постепено доводе до тога. Прилично смо успешни у храњењу вештачке интелигенције са собом, својом суштином, временом, трудом и ДНК.

ДНК је кључ за обликовање будућности човечанства и наше планете. У суштини, ово је кључ апсолутне моћи. Владе, војске, па чак и Гугл покушавају да прикупе што више овог материјала.

Али шта ће се догодити ако међународни и свевидећи систем надзора, вештачка интелигенција, прими огромну количину нашег ДНК?

На крају крајева, што више систем једе, постаје гладнији.

Наравно, то се обичном човеку не може објаснити. Речено нам је да морамо доказати свој идентитет ради сопствене заштите, а не због глади "Џиновске машине".

Узмите Википедију као пример.

Ово је свима позната образовна услуга која не представља никакве проблеме. Питам се када ће сви широм света имати приступ овим „бесплатним“ ресурсима? Али они уопште нису бесплатни.

Заузврат ћемо морати да платимо уређаје на којима их користимо. И што је најважније, морамо дозволити овим уређајима које плаћамо да поједу све наше податке..

CNN је 2010. објавио материјал „Влада има ДНК вашег детета“.

Новорођенчад у Сједињеним Државама се рутински тестира на низ генетских болести. У многим државама, ДНК новорођенчади се чува на неодређено време.

То значи да се ДНК вашег детета може користити за медицинска истраживања без вашег знања или сагласности. Какво медицинско истраживање? Не говоре нам, али истраживачи такве узорке ДНК називају „рудником злата“.

Време је да размислимо шта ће се догодити ако АИ постане паметнији од својих господара. Многи кажу да се то никада неће догодити.

Можда се то неће десити.

Али када тај дан дође, највероватније то ионако нећемо разумети, јер ће машине манипулисати нашом свешћу да би нас потпуно превариле.

Превод: „Борба за веру“

Извор: https://t.me/peach_blossombazi/31474

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.