header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Фанарски безбожник Елпидофор на Светој Гори
Фанарски безбожник Елпидофор на Светој Гори Штампај Е-пошта
среда, 24 јануар 2024

 На Атосу су коментарисали Елпидофорову посету Светој Гори

Такозваног „архиепископа“ Елпидофора су подсетили да после крштења деце геј пара „није изразио кајање“.

Света Епистасија Свете Горе објавила је 23. јануара 2024. године саопштење поводом посете Елпидофора Атосу.

У свом саопштењу, Света Епистасија (тело које има извршну власт на Светој Гори – прим. Уред.) „жали због нетачности и неистина у разним публикацијама на разним веб-сајтовима“.

На Атосу су објаснили да су монаси „једногласно донели одлуку Светог Кинота, који чине представници двадесет манастира, да не приме архиепископа Елпидофора у Свету Епистасију“.

Они су истакли да је „ова једногласна одлука донета због крштења деце једног геј пара, након чега архиепископ Елпидофор није изразио никакво кајање“.

Због чињенице да су се после Свете Тајне на интернету појавиле фотографије архиепископа америчког, „па чак и у свечаним црквеним одеждама, стварао се лажан утисак да је Црква прихватила Свету тајну брака између особа истог пола, што је у супротности са доктрином и учењем Православне Цркве“, писали су на Атону.

„СПЖ“ је раније известио да је поглавар Архиепископије фанарске у САД Елпидофор (Ламбриниадис) служио литургију у манастиру Ксенофонт, на Светој Гори, након чега је обавио чин Великог водоосвећења и отишао у пристан манастира да освешта морску воду.

Фанарски јеретик Елпидофор ће још посетити манастире Пантократор и Филотеј.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 24 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.