header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Ово треба обавезно да прочитају они који мислие да Руска Црква стоји у правоверју
Ово треба обавезно да прочитају они који мислие да Руска Црква стоји у правоверју Штампај Е-пошта
петак, 26 јануар 2024

 Апел православног телеграм канала "Политправ" Н.С. Михалкову

ОВСЦ је легло страних агената!

Тим нашег канала и, вероватно, већина претплатника редовно гледају ваш диван програм „Бесогон“ (https://t.me/nikitabsg). Желели смо да вас обавестимо да за вас имамо гору причу од „Немца Грефа на чувању руског образовања“ или „културног бож монда који мрзи Русију“ (Герман Греф је на челу "Сбербанке" и главни је човек за претварање Русије у електронски логор - нап. "Борба за веру").

Реч је о Одељењу за спољне црквене везе Руске Православне Цркве.

Захваљујући запосленима у овом одељењу, Руска Црква се више од пола века готово ничим другим у спољном правцу није бавила, осим приближавањем и односима у свим могућим облицима са једним од најстратешкијих „партнера” Русије и Православља – државом Ватикан и Римокатоличком црквом.

За то време, кроз руке унијата, овај исти „стратешки партнер“ је помогао да се престоница гркокатолика премести из Лавова у Кијев, отворио ћелије прозелитизма широм Украјине, дао њиховом поглавару титулу „патријарха“, активно учествовао у организацији. Мајдана, рушење владе и етничко чишћење руског говорног становништва источне Украјине у склопу АТО-а.

Активности Ватикана у самој Русији такође не остављају сумњу у „стратешку“ природу њихових „партнерских“ односа са православљем. Истина, они се за Рим могу назвати стратешким само у контексту трансформације руске вере у нешто маргинално и споредно у поређењу са „универзалном и екуменском“ „Светом столицом“.

Одељење за спољне црквене везе Московске патријаршије (ОВСЦ) је Министарство спољних послова наше Цркве.

Замислимо на тренутак да би у руском Министарству спољних послова кључне позиције заузели функционери који су до ушију заљубљени у руководство МИ 6 или ЦИА, а све њихове активности би се градиле око најчешћих контаката са запосленима у ова англосаксонска одељења са или без разлога.

Замислимо и да би, њиховом кривицом, Русија потпуно промашила украјински правац.

Зар не бисте, Никита Сергејевичу, направили посебан програм о њима?

Али то није све... Десило се да ОВСЦ има огроман утицај на највишу јерархију Руске Цркве.

Герман Греф је беба у поређењу са ОВСЦ-ом. Греф се не крије иза маске руског патриоте. А страни агенти из ОВСЦ-а носе одежде православног свештенства, светињу за сваког Руса, и притом нам забијају нож у леђа.

Реч „страни агент“ у овом случају није употребљена алегоријски. Ако задубите у финансијске токове ОВСЦ-а, наћи ћете десетине програма, грантова и пројеката које директно финансира Ватикан.

Није на нама да кажемо вашим инстинктима и таленту о чему да снимате програм. Али без отварања овог апсцеса, Руска Црква никада неће моћи дубоко да дише. А без овог пуног и слободног дисања Цркве Русија неће моћи да постане сама – православна, самодржавна (независна) и народна.

Помозите нам молим вас. Нажалост, не можемо сами да се носимо са Ватиканом.

 Поговор

Уз снажну жељу руских власти, Католичка црква на руској територији могла би бити забрањена на основу члана 6.21. Закон о управним прекршајима Руске Федерације о пропаганди нетрадиционалних сексуалних односа и (или) преференција, промени пола (https://www.consultant.ru/document/).

Између осталог, члан предвиђа казну за „чињење јавних радњи у циљу развијања нетрадиционалних сексуалних ставова, привлачности нетрадиционалних сексуалних односа и (или) преференција, или промене пола или искривљене идеје о друштвеној еквиваленцији. традиционалних и нетрадиционалних сексуалних односа.”

Изјава поглавара Католичке цркве, који у таквим случајевима користи догматски статус „непогрешивости“ (ex cathedra), о дозвољености благослова истополних парова, води пропаганди нормалности истополних односа међу католицима. у Русији.

Истовремено, Одељење за спољне црквене односе МП, које је у сличним ситуацијама увек прекидало везе са црквама које дозвољавају благосиљање истополних парова, кроз ћутање и упорну невољност да сличне норме примени на Ватикан, је неговање толеранције међу православним хришћанима за овакву црквену девијацију.

С обзиром да већина православних хришћана очекује такав корак од свог „црквеног министарства иностраних послова“, њихово нечињење и активно промоција сасвим других тема ствара снажан осећај да је ОВСЦ одлучио да настави односе са Ватиканом и након благосиљања истополних парова.

Једном речју, ако нађете добру адвокатску канцеларију, можете обавезати католике Русије да одбију одлуку папе (чиме ће се и они сами неизмерно обрадовати).

Прошле, 2023. године, папа Фрања је издао документ у којем је дозволио католичким свештеницима да благосиљају истополне парове. Многи ово сматрају предзнаком апокалипсе. Ватиканска Конгрегација за доктрину вере издала је декларацију о доктринарним питањима под називом Fiducia Supplicans (у преводу „петиција поверења“), коју је одобрио папа Фрања. У њој је свештеницима било дозвољено да благосиљају истополне парове, тј. „неконформни“ парови.

Ватиканска декларација Fiducia Supplicans напомиње да се тиме осигурава да црква „има прилику да прими чак и оне који не живе у складу са хришћанским моралним стандардима, али који понизно траже благослов“. У декларацији се такође наводи да црква уопште не захтева од оних који траже благослов да постигну „морално савршенство“ пре него што то учине.

Тако је смртоносни вирус глобалне ЛГБТ* епидемије, који је захватио готово читаву земаљску куглу, продро у руководеће структуре Ватикана.

Недавно у Ватикану, кардинал Виктор Фернандез, шеф Ватиканског дикастерија за доктрину вере и аутор контроверзне Декларације о благослову истополних заједница (Fiducia supplicans, 18.12.2023.), придружио се Дикастерију за Промоција хришћанског јединства. Бави се изградњом дијалога са Православним Црквама (https://press.vatican.va/content).

Папа Фрања је са разлогом направио такву кадровску промену. Тако он очигледно жели да екуменском дијалогу са православљем да „правилну родну боју“.

Током шестомесечног рада у курији, кардинал Фернандез је себи стекао снажну репутацију главног покретача „ЛГБТ* агенде“. Осим по скандалозној Декларацији, још ни по чему другом у свом посту није остао упамћен. Он се с правом може сматрати лицем „ЛГБТ* католицизма“. Са овим пртљагом ће Фернандес учествовати у развоју садржаја контаката између РКЦ и православних цркава.

Верује се и да је управо Фернандез написао папско апостолско обраћање „Amoris Laetitia“, омиљени текст католичког ЛГБТ* лобија, у којем између редова успевају да нађу оправдање за све телесне грехе и позивају на радикалну ревизију учење Цркве у односу на њих (https://chiesa.espresso.repubblica.it/articolo/1351303.html). Истовремено, папа Фрања је одржао говор да Библија говори о романтичним односима ЛГБТ* парова, позвао је на прекид напада на префекта Конгрегације за доктрину вере, кардинала Фернандеса, који стоји иза документа. дозвољавајући свештеницима да благосиљају ЛГБТ* парове, и навео да црква не осуђује сексуалне жеље.

Тако је смртоносни вирус глобалне ЛГБТ* епидемије, који је захватио готово читаву земаљску куглу, продро у лидерске структуре Ватикана.

* Организација призната као екстремистичка у Руској Федерацији.

Превод: "Борба за веру"

Православни телеграм канал Политправ

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 26 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.