header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Думенко је оснивање „Румунске цркве Украјине“ назвао провокацијом против ПЦУ
Думенко је оснивање „Румунске цркве Украјине“ назвао провокацијом против ПЦУ Штампај Е-пошта
недеља, 03 март 2024

 „Јерарх“ расколничке „Православне цркве Украјине“, ПЦУ оптужио је Румунску цркву да ради за ФСБ.

„Епископ“ ПКП Виктор Бед је на свом Фејсбуку оптужио Румунску Цркву за рад за ФСБ, као и за провокативне активности против ПЦУ, Украјине и целог светског православља. Разлог је оснивање Румунске патријаршије „Румунске цркве Украјине“.

Бед је уверен да „доношење такве презриве и провокативне одлуке против Украјине и Украјинске Православне Цркве, посебно у условима руско-украјинског рата 2014-2024, указује на велики утицај на политичку заједницу Румуније (румунске власти) и јерархију Румунске Православне Цркве, ФСБ Руске Федерације и Московске Патријаршије“.

Према Бедеу, „постаје му јасно зашто је Румунска Православна Црква избегавала званично признање Помесне аутокефалне православне цркве Украјине“.

Он сматра да „на нивоу румунске политике и румунске црквене хијерархије доминирају руски наративи да Украјина може да изгуби рат и да буде подељена у будућности“.

„Јерарх“ ПЦУ је увређен што одлука Румунске Цркве „сведочи о губитку Украјине на међународном информативном фронту од руске Путин-Патрушевске пропаганде и слабости украјинске дипломатије и украјинских специјалних служби у заштити украјинских националних интереса и, посебно, верске безбедности на међународном нивоу.”

Бед је уверен да лидери Украјине и ПЦУ „морају да предузму хитне и ефикасне мере за заштиту националне и верске безбедности Украјине“.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 03 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.