header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Браво за бугарске вернике!
Браво за бугарске вернике! Штампај Е-пошта
понедељак, 18 март 2024

 Верници Бугарске Цркве јавно разобличили поглавара „ПЦУ“

Писмо које следи, проследили су бугарски верници „Телеграм“ каналу руског црквеног коментатора Александра Вознесењског:

„Дана 16. марта 2024. године, на сахрану блаженоупокојеног патријарха Неофита, расколник Сергеј Думенко је стигао у Софију - без позива Цркве. За време Божанствене Литургије налазио се у јужном делу Солеја, без икаквог права да то учини.Као поглавар расколничке структуре није смео да служи.

Истовремено, Думенко је себи дозволио на крају, када су сви архијереји изашли из светог олтара да започну литију до гроба, да као разбојник уђе у олтар. Ово је забележено на снимку који је забележио реакцију православних Бугара на зли чин - чули су се позиви да се храм поново освети.

Штавише, током Херувимске песме, пошто су пропустили јектенију за оглашене, расколници и јеретици су гласно позивани да напусте Патријаршијски храм Светог Александра Невског!

Ово су узвикивали, призивом срца, захтевима савести и у складу са канонима Цркве, бугарски богослови и мирјани.

Узвик је био гласан и понављан. Чуо се недалеко од солеје, па се чуло и у олтару:

„Сергеј Думенко, излази!

Расколници и јеретици, изађите!“

Молимо вас да ове информације учините доступним свим православним хришћанима!

Ето како је Бугарска прихватила расколнике!

Молимо за ваше молитве за блаженоупокојеног патријарха Неофита и за будуће поштене изборе новог патријарха бугарског. Патријарх Вартоломеј је дошао у Софију да утиче на овај процес, али у случају Бугарске Цркве, надамо се да ће то имати супротан ефекат. Нека му Бог да разум!

Уосталом, шеф Фанара је већ направио две велике грешке. Прво је истанбулски јерарх оптужио још несахрањеног патријарха да је одбио да присуствује Критском сабору. Друга је да је патријарх Вартоломеј дозволио себи да доведе у Софију особу одговорну за прогон верника Украјинске православне цркве.

Грчки Првојерарх је цинично и монструозно искористио сахрану нашег Патријарха да промовише признање украјинског расколника. Спасило га је само то што људи нису хтели да ремете опело свог духовног оца релевантним поступком. Под другим околностима, бугарски православни хришћани не би дозволили да ови људи остану у храму, а то је могло довести до озбиљних ексцеса.

Истовремено, верници Бугарске Цркве ће тражити одговорне за провокацију која се догодила на дан сахране Патријарха бугарског и затражиће од Светог Синода да званично одговори на питања везано за Думенково присуство званичним црквеним догађајима”.

Превод: „Борба за веру“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 18 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.