header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Новинар Јавор Дачков: Вартоломеј је дошао као амерички лешинар
Новинар Јавор Дачков: Вартоломеј је дошао као амерички лешинар Штампај Е-пошта
уторак, 19 март 2024

Ово не говори добро за статус врхунском јерарха који је 30 година близак пријатељ породице Клинтон и надалеко је познат као агент ЦИА највишег ранга у региону. Ово последње је разумљиво, јер се налази у Турској, Американци имају интерес, а цариградски трон је савршена легенда за њихове интересе.

 1. У деловању старешине Фанара нема духовности, него само политика. Један од најјаснијих доказа тога је жаљење турског госта у храму Св. Александра Невског, у којем је критиковао упокојеног предстојатеља БПЦ због игнорисања Критског сабора.

2. Патријарх Вартоломеј је дошао у Бугарску, као емисар САД, да утиче на избор новог бугарског патријарха. Председник Радев је то одлично разумео, и нашао је изговор да се не састане са грчким првојерархом.

3. Фаворит шефа Фанара је митрополит пловдивски Николај. Овај последњи се трудио да повећа своје шансе и чак покушао да утиче на избор сливенског митрополита како би обезбедио већину у Светом Синоду. Када је увидео, да је претерао, повукао се, али је ипак организовао протест свештеника у своју одбрану.

Истовремено, митрополит Николај се свим силама труди да преко патријарха Вартоломеја заслужи америчку подршку.

4. Без обзира на то какве се калкулације праве - Николај, Вартоломеј, ЦИА итд., нови патријарх ће бити онај каквог ми заслужујемо. Уосталом, у Цркви се све руководи благодаћу Духа Светога, а не људским рачунима.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: https://www.lentata.com/vartolomey-

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 19 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.