header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Редакција "Москва Трећи Рим": Кирил је пао под сопствену анатему
Редакција "Москва Трећи Рим": Кирил је пао под сопствену анатему Штампај Е-пошта
среда, 20 март 2024

 - Драга браћо и сестре у Христу! Дешава се чудовишно лицемерје, које се показује целом свету на патријаршијском ТВ каналу „Спас” и у његовим штампаним материјалима. Критикују све оне који се моле са лажним Вартоломејем Цариградским, који је благословом ПЦУ створио раскол у Украјини, као што грде све оне који подржавају и моле се са расколницима ПЦУ.

Сетите се како је, на основу чега се александријски лажни патријарх Теофил молио заједно са ПЦУ, лажни патријарх Кирил (Гундјајев) благословио улазак на канонску територију Александријске Патријаршије и благословио непомињање патријарха Александријског.

Лажни Кирил је изазвао раскол благословивши прелазак (одлазак) парохија из Александријске цркве у МП Руске Православне Цркве, чиме је поцепао ризу Александријске цркве.

Уз све то, по благослову Кирила, сами званични представници РПЦ МП моле се заједно на Божанственој Литургији са поглаваром, архијерејима и представницима расколничке ПЦУ. Чему су сви сведочили 16.03.2024.

На фотографији: Архијереји Руске Православне Цркве МП моле се заједно у истој цркви са поглаваром расколничке ПЦУ Думенком!

 

Зашто онда Гунђајевци на сав глас проказују расколнике ПЦУ ако се они сами јавно и заједнички моле са њима?! Какво лицемерје и лажљивост. Али, Свети Апостоли забрањују молитву са расколницима чак и код куће.

Богоодступник и богохулник Кирил (Гунђајев) осудио је себе. Одавно га је било немогуће званично помињати, што ми, „непомињући“, радимо. Али сада је и сам признао оне које је недавно назвао расколницима и са којима је забранио молитву. Сада је он сам благословио да се моли са бомрским богоодступницима и непријатељима Христовим, и зато се сада не можете молити са Кирилом по његовом сопственом расуђивању и његовом претходном опредељењу.

Кирил Гунђајев је благословио да се не помиње патријарх који је благословио молитву са ПЦУ. Тако је и сам 16. марта 2024. године био под сопственом анатемом, јер је по његовом благослову обављена заједничка литургијска молитва са предстојатељом ПЦУ Епифанијем Думенком.

Од сада ће сви који буду са њим у евхаристијској заједници газити његове сопствене уредбе и наредбе. На крају крајева, он је отворено и јавно изјавио (види доле) да је он „православни папа“, чије се заповести и упутства морају стриктно и неизоставно поштовати. Зато испуните, њетови самолитвеници, они који су издали и издају са њим и Христа и Цркву Божију. Ко има ум, да разуме!

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 75 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.