header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Јеретици с јеретицима: ССЦ планира да прими „ПЦУ“ у своје редове Штампај Е-пошта
понедељак, 15 април 2024

 10. априла, по позиву генералног секретара Светског савета цркава, професора Џерија Пилаја, поглавар "ПЦУ" "Епифаније" Думенко је посетио (https://www.vimaorthodoxias.gr/top-) седиште ССЦ.

Како је приметио Пилај, сусрет са украјинским гостом је био веома информативан и едукативан. „Био сам дубоко импресиониран жељом 'ПЦУ' да допринесе окончању рата, подржи дијалог и пронађе решења, која промовишу добре односе на свим нивоима, упркос актуелних проблема, укључујући и оне међу црквама. Разговарали смо о потенцијалним будућим корацима и плановима да делујемо што је брже могуће.” – нагласио је представник ССЦ-а.

Такође вреди напоменути, да је Думенко одржао консултације са особљем Светског савета цркава, које је одговорно за питања међуверских односа и процедуру стицања чланства у ССЦ.

Подсећамо, ова организација је 2023. године најавила своју спремност да пружи посредничку помоћ у „решавању сукоба“ између УПЦ и "ПЦУ".

Коментар "Правблога":

Судећи по свему, ССЦ разматра опцију како да  прими Думенкову организацију у своје редове, тако и да подржи „ПЦУ“ у њеној конфронтацији са УПЦ. Штавише, савет је спреман да „делује, што је пре могуће“.

У том контексту поставља се само једно питање – да ли је нашој Цркви (па и српској - нап. "Борба за веру") потребно чланство у таквој организацији?

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 15 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 2 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.