header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Случај из живота... Штампај Е-пошта
среда, 08 мај 2024

 „Рекао сам да сам спреман да дам живот за тебе, али не и душу!“

Један отац је сам подизао дете са инвалидитетом, без мајке. Дете је било везано за кревет. У једном тренутку, породица се нашла у потпуном финансијском ћорсокаку.

Током овог тешког времена, отац је упознао богатог човека који је почео да му даје новац за дете, што се наставило прилично дуго. Његова помоћ је за њих била прави спас. Једног дана, отац је, испуњен захвалношћу, рекао овом човеку: „Спреман сам да дам свој живот за тебе“.

Чувши ове речи, нови познаник је позвао оца да иде с њим на неки скуп. А онда су једног дана затворили тешко болесно дете у кућу и отишли ​​у други део града, на непознато место. Седећи у холу, отац је схватио да је ово састанак Јеховиних сведока. Одлучио је да остане да их не увреди. Чим се састанак завршио, људи су почели да иду кући, али је он замољен да не одлази.

Затим је одведен у другу собу, где је видео много хришћанских икона како леже на поду. Његов „добротвор“ је рекао: „Рекао си да си спреман да даш свој живот за мене. Погази иконе и постани Јеховин сведок.”

Отац је одмах одговорио: „Православац сам рођен и православан ћу и умрети. Рекао сам да сам спреман да дам живот за тебе, али не и душу“.

Тада су га жестоко претукли и бацили на улицу. Окрвављени отац узео је такси и упркос наговорима таксисте да га одвезе у болницу, отишао је  кући.

Када је пришао вратима своје куће, видео је да су отворена. Комшијина деца су се играла на улици. И одједном је међу њима приметио... свог сина, који је трчао и забављао се са другом децом. Гледајући у њега, нико није могао да каже да је ово дете инвалид: изгледало је потпуно здраво!

Са сузама у очима отац упита дете:

- Како си успео да изађеш напоље?

Син одговори:

- Тата, док те није било, дошао ми је Господ Исус Христос. Подигао ме је за руку са кревета и рекао: „Сада твој отац трпи мучења за Мене“...

Амин!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Москва трећи Рим"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 08 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.