header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Извештај са славе манастира Преображење Штампај Е-пошта
понедељак, 23 август 2010

БЛАГОДАТ БОЖИЈА НАД МАЛОМ СРПСКОМ СВЕТОМ ГОРОМ

          Image    Једна од дванаест Овчарско-кабларских светиња, манастир Преображење, прославио је торжествено, као и увек, црквену славу. Још на вечерњој служби манастир и порту испунила су тела и молитве православних хришћана, који су се у ову светињу, чије утемељење је благословио Св. Владика Николај, сабрали у огромном броју из свих крајева наше земље.

После вечерње службе молитва је настављена појањем богомољачких песама, док су у исто време редови благочестивих људи, у миру и побожности, прислуживали воштанице, или чекали за исповест.

У поноћ, када је отпочело богослужење и прва (поноћна) Света Литургија, планина је била испуњена верним народом. По завршетку Литургије, у молитвено беспрекорном поретку, до првих сунчаних зрака, верници су са страхом и трепетом приступали Светој Чаши.

Јутарња Литургија, која је служена у летњој цркви, започела је уз још већи број новопристиглих боготражитеља, који су са брујањем звона и цвркутом птица величали и славили Име Господње, у препуном храму и препуној порти. 

Према неким проценама, ове преображењске ноћи и овог преображењског јутра Светом Причешћу је приступило преко три хиљаде христољубивих душа.

Све дотле док у овој земљи има духовника попут оца Венијамина Преображењског, и монаха попут његовог братства, као и ревнитеља вере попут ових благочестивих људи које сретосмо у манастиру Преображење, ове преображењске ноћи и овог преображењског јутра, дотле има наде за спасење нашег рода.

Извештај за „Борбу за веру“

из Мале Српске Свете Горе

сачинила:

Милка Обрадовић

Сл. 1: Са поноћне Литургије
Image

Сл. 2
Image
 
Сл. 3: Са јутарње Литургије
Image
 
Сл. 4
Image
 
Сл. 5: Теби у славу и част, Господе!
Image

 
 
Последњи пут ажурирано ( понедељак, 23 август 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.