header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Заједно у молитви: Еп. Иринеј Буловић, надбискуп Станислав Хочевар, бискуп др Иван Пензеш... Штампај Е-пошта
среда, 26 јануар 2011
   EKUMENSKI SUSRET U SUBOTICI
              Subotica, 26. siječanj 2011.

          Molitvi u evangeličkoj crkvi u Subotici prisustvovali su, među ostalim, mons. Stanislav Hočevar, nadbiskup i metropolit beogradski te mons. dr. Ivan Penzeš, biskup subotički

U sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, koja ima veliku tradiciju u Subotici, našli su se zajedno u molitvi biskupi kršćanskih Crkava u evangeličkoj crkvi u Subotici. Molitvi su prisustvovali: mons. Stanislav Hočevar, nadbiskup i metropolit beogradski, mons. dr. Ivan Penzeš, biskup subotički, Vladika Irinej Bulović, episkop bački, dr. Ištvan Čete Semeši, biskup reformatske crkve, g. Samuel Vrbovsky, biskup slovačke evangeličke crkve i domaćin, mr. Arpad Dolinsky, biskup evangeličke crkve.

U svojem je govoru, nadbiskup Hočevar pozvao vjernike da se, dok razmatramo o uskrsnuću, molimo za ljubav da svi vjernici mogu biti u zajednici čitavoga čovječanstva, na što se nadovezao Vladika Irinej i istaknuo da „stari“ čovjek nije sposoban za jedinstvo jer je po grijehu izgubio jedinstvo s Bogom, a da je zajednička zadaća svih kršćana dati primjer jedinstva čitavome svijetu. Na mađarskome jeziku govorio je biskup Penzeš, a nakon molitvenog susreta biskupi su imali sastanak i razgovarali o aktualnim temama u regiji. Nakon konferencije su se okupili za bratskim stolom. (kta/rv)

http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=27163

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.