header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Папа Бенедикт XVI: Постићи уверљивији ход према пуном заједништву Штампај Е-пошта
понедељак, 31 јануар 2011

 Papa primio u audijenciju članove Mješovitoga međunarodnoga povjerenstva za teološki dijalog

          28/01/2011

Sveti je Otac prije podne primio u audijenciji sudionike na zasjedanju Mješovitoga međunarodnoga povjerenstva za teološki dijalog između Katoličke i Istočnih pravoslavnih crkvi. Papa je potaknuo katoličke i pravoslavne vjernike da prodube uzajamno poznavanje imajući u vidiku puno zajedništvo, potom je podsjetio na mnoge kršćane koji se i danas suočavaju s kušnjama i teškoćama jer svjedoče vjernost Kristu.

Svi kršćani imaju u uzajamnome povjerenju zajedno raditi za mir i pravednost – ustvrdio je Benedikt XVI. te podsjetio na važnost dijaloga vođenog o „naravi“, ustanovi i poslanju Crkve. Zaključni je dokument osvijetlio temeljne vidike zajedničke ekleziologije, a ujedno je odredio teme koje valja produbiti tijekom dijaloga – primijetio je Papa.

Moramo biti zahvalni što se nakon petnaest stoljeća razdvojenosti još uvijek možemo složiti o sakramentalnoj naravi Crkve, o apostolskom nasljedstvu i o hitnoj potrebi da se u svijetu svjedoči evanđelje Isusa Krista – ustvrdio je Sveti Otac potom podsjetio na teme o kojima se raspravlja na ovotjednome susretu: Zajedništvo među Crkvama u prvim stoljećima, te uloga monaštva na početku crkvenoga života.

Nadamo se da će vaše teološko promišljanje dovesti do toga da se naše Crkve ne samo uzajamno bolje razumiju nego i do uvjerljivijeg hoda prema punome zajedništvu, na koje nas poziva Isus Krist. Na tu smo nakanu molili tijekom Molitvenog tjedna za jedinstvo kršćana – ustvrdio je Papa podsjećajući da se kršćani u mnogim dijelovima svijeta „sučeljavaju s kušnjama i teškoćama koje zabrinjavaju sve nas“. Neka zagovor i primjer mnogih mučenika koji su u svim Crkvama hrabro svjedočili Krista podupru i snaže vas i vaše kršćanske zajednice – zaključio je Benedikt XVI.

 http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=458010

Напомена: Постављање фотографије у текст наше - прим. "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.