header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Други дан заседања ЦЦЕЕ и КЕК-а (са сајта Београдске надбискупије) Штампај Е-пошта
петак, 18 фебруар 2011
          18.02.2011.

Drugi dan zasedanja CCEE-a i KEK-a

Drugi dan zasedanja CCEE-a i KEK-a u prostorijama Beogradske nadbiskupije, započeo je susretom delegate sa potpredsednikom vlade dr. Božidara Đelića.

G. Đelić je pozdravio sve prisutne i zahvalio se na pozivu i naglasio kako je pitanje Evropskih integracija i nacionalnog indentitea i religije, o kojem se upravo raspravlja na ovome skupu, u centru zbivanja u 21. veku.

Europska konstrukcija koja pokušava da ide protiv nacinalnog identiteta i protiv religijoznog osećanja pripadnosti grupa sigurno je da je osuđena ne neuspeh, kazao je podpredsednik Vlade republike Srbije.

To je kao da bi netko zamenio nešto što vekovima postoji, s nečim što bi tek trebalo da bude. Tako i u Srbiji vidimo da tek Europskih integracija mora biti takav da postoji i srpski nacionalni identitet i svi identiteti građana Republike Srbije,da se poštuje njihovo religijsko opredeljenje. Ali na žalost ima i momenata kada se nacionalni identitet zloupotrebio ne da bi se obrano za ono što je svojstveno jednoj grupi, nego bi se uradio konflikt.

Zato je bitno da dijalog oko pitanja europskih integracija i nacionalnog identiteta te religijozne pripadnosti bude aktivan, da prepoznamo da u Europi postoji konstrukcija koja nije ista SAD-u i da u Europi moramo napraviti sopstveni model, naveo je Đelić.

Jako je indikativno kada je bivši predsednik francuske pripremao ustav i prouzrokovao veliku diskusiju kada je rekao da u preamboli Europskog ustava treba pomenuti hriščanske osnove europskog kontinenta.

Na kraju dr. Đelić završio je kako i Srbija želi da ugradi u Europu svoj identitet pa i identitet svih građana koji žive u Srbiji.

Nakon susreta sa potpredsednikom vlade g. Đelićem, delegati su nastavili svoja redovno zasednje.

 

http://www.kc.org.rs/index_more.php?recordID=84

+++

Susret delegata CCEE i KEK-a sa apostolskim nuncije u Srbiji mons. Antoninijem

U petak 18. februara 2011. u 13 časova održan je prijem svih učesnika odbora CCEE-a i KEK-a u Apostolskoj nuncijaturi u Beogradu kojeg je organizovao apostolski nuncij u Beogradu mons. Orlando Antonini. 

Prijemu je prisustvovao i njegovo preosveštenstvo Vladika Bački Irinej Bulović te ambasadori zemalja iz kojih su Delegati konferencija.

Mons. Antonini sa Nj. E. Mitropolita Emmanuel Adamaki, predsednikom KEK-a

Sa Vladikom bačkim Irinejom

 

Apostolski Nuncija sa  Nj. E . kard Péter Erdö, nadbiskup Budimpešte, predsednik CCEE i Nj. E . kard. Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, zamenik predsednika CCEE-a

  

http://www.kc.org.rs/index_more.php?recordID=85

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 74 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.