header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Кардинал Курт Кох: Циљ дијалога је пуно црквено заједништво Штампај Е-пошта
субота, 12 март 2011

 Kardinal Koch putuje u Moskvu

Kardinal Kurt Koch, predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje jedinstva kršćana, u subotu će, 12. ožujka, započeti pohod, velike ekumenske važnosti, Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi.

          Kardinal će se susresti i s katoličkom zajednicom, te služiti Misu u moskovskoj katedrali Majke Božje. Prije svega, riječ je o uspostavljanju kontakta s Moskovskim patrijarhatom – rekao je kardinal u razgovoru za našu radijsku postaju te dodao da je predviđena audijencija kod patrijarha Kirilla, te razgovori s metropolitom Hilarionom, odgovornim za vanjske odnose. Za mene je vrlo važno imati osobne odnose. U cjelokupnosti dijaloga s pravoslavnima, dijalog ljubavi je uvijek pretpostavka za dijalog istine – napomenuo je kardinal.

Na novinarovu primjedbu da unatoč napretku još uvijek ima prepreka u dijalogu s pravoslavnima, iako su u prvom tisućljeću katolici i pravoslavni živjeli u jednoj Crkvi, kardinal je napomenuo da je, međutim, u drugom tisućljeću svatko pratio drugačiji razvoj. S naše je strane došlo do snažnoga isticanja papinstva, a s njihove do velikog razvoja autokefalnosti. A nakon toga stvari su se tako razvile da vrlo veliki dio današnjega pravoslavlja živi u dijaspori na Zapadu. Stoga moramo zajedno razmotriti taj novi razvoj stanja kako bismo postigli krajnji cilj dijaloga, odnosno puno crkveno zajedništvo – istaknuo je kardinal Koch.

http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=469251

Напомена: Постављање фотографије у текст наше- прим. "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.