header image
НАСЛОВНА СТРАНА
The American Dream: 30 знакова да је Америка постала грозно место за децу Штампај Е-пошта
петак, 02 септембар 2011

 Шта се на име света десило са Сједињеним Америчким Државама? Некада, у неко време, САД су биле једно од најбољих места за гајење деце, али оне су данас за децу постале једно апсолутно ужасно место.

Ми физички злостављамо нашу децу, и то на запрепашћујућим нивоима, пумпамо их анти-депресивним лековима и другим фармацеутским производима и онда их шаљемо у државне школе које сваког дана све више и више личе на робијашке затворе. У међувремену, економски пад Америке погађа децу болније него што то погађа пунолетну популацију. Од свако петоро деце, више од једно живи у сиромаштву, док једно дете од сваких четири живи на купонима за храну (државна испомоћ сиротињи). Један од начина како се неко друштво вреднује је и однос према својим нејакима, тј. деци. Као што ћете доле видети, начин на који се примењује однос према деци је потпуно сраман.

Следеће што је наведено представља 30 знакова да је Америка постала ужасно место за децу

1) Сваке године подноси се више од 3 милиона пријава за злостављање деце (полно и физичко).

2) У 314 срезова Сједињених Америчких Држава најмање 30% деце искусују недостатак у исхрани (тј. гладује).

3) У Вашингтону, главном граду САД, ниво недостатка у исхрани деце износи 32,3%.

4) Уколико сте у стању да ово поверујете, у САД сваког дана петоро деце умире због физичког злостављања.

5) Процена је да ће у САД  од сваке четири девојчице, једна  бити полно злостављана пре него што постане пунолетна.

6) Министарство здравља и социјалних услуга САД сада јавно саветује родитеље да су нејачи и мала деца „полна бића“.

7) У Америци 67% свих сексуалних, против-законских преступа се односе на децу.

8) Савезна држава Илинојис је чак плаћала осуђеним сексуалним преступницима да раде као “baby sitters” (чувари деце).

9) 20% свих сексуалних преступа против деце се односе на децу која су млађа од 8 година.

10) Деца у Сједињеним Америчким Државама имају три пута више шансе да им се додели лекарски рецепт за лекове против депресије него деца у Европи.

11) Сједињене Америчке Државе имају највећи ниво раскида бракова у свету. Ова чињеница разара милионе породица које имају децу.

12) Према једној најновијој студији, око 21% деце у Сједињеним Америчким Државама живи испод нивоа сиромаштва. У Британији и Француској та цифра је далеко испод 10%.

13) Процена је да данас у САД и до пола милиона деце живе као бескућници, тј. без крова над главом.

14) Данас у Америци многе породице су дозволиле да им телевизија уздиже своју децу. Шта више, САД су на истом нивоу са Британијом по броју недељних часова које јединке проводе испред својих телевизора.

15) Наше државне школе се претварају у робијашке логоре. Министар правде савезне државе Вирџиније, Ken Cuccinelli, је обзнанио да школски службеници имају право да претражују мобилне телефоне и лаптоп компјутере деце у државним школама “уколико постоји основна сумња да ће претрес открити доказе да је ученик прекршио, или прекршава  државни закон, или правила школе”.

16) Данас, од свако четворо америчке деце, једно живи од бонова за храну (државна испомоћ сиротињи).

17) Процене су направљене да ће у једном периоду свог живота, цирка 50% америчке деце живети од бонова за храну пре него што напуне 18 година.

18) Више од 20 милиона деце у САД зависе од школских оброка за храну који их спречавају да иду гладни.

19) Министарство пољопривреде САД троши огромна финансијска средства како би уградило камере у кафићима и државним школама, и то све како би ‘лудаци за контролу’ могли да блиско надзиру шта наша деца једу.

20) Према истраживањима, осуђени силоватељи су изјавили да су две трећине њихових жртви били испод 18 година старости, а од ових случајева,  58% се односило на жртве које су биле 12 година старе или чак млађе.

21) Од 1973. године, око 50 милиона беба је у САД доживло покољ пре него што су и рођене (абортус).

22) Од сваке четири тинејџерке у САД, једна има неку врсту ‘STD’ (полно преношљиве болести).

23) Објављено је да је полиција у Тексасу, током једног недавног периода, издала хиљаду прекршајних казни деци из основних школа.

24) Број мале деце која се отимају из својих добростојећих домаћинстава од стране државних служби за социјалну заштиту наставља да се драстично пење (разлог није дат).

25) Уздуж и попреко читаве нације, мала деца се у властитим школским учионицама јавно хапсе од стране полиције  и изводе у лисицама.

26) Процене полицијских службеника су да око 600.000 Американаца и око 65.000 Канађана тргују се дечијом порнографијом преко Интернета.

27) Уздуж и попреко САД штандови за лимунаду, који се држе од стране деце, се затварају од стране полиције.

28) Савезна влада САД је потрошила (тј.отела) 14 БИЛИОНА долара који припадају нашој деци и нашим унуцима. Да ли ће будуће генерације да нам се захвале што смо им на леђа натоварили толики масивни дуг ?

29) На аеродромима широм земље, многа мала деца су предмет ‘проширеног претреса’, током којег се њихови интимни делови тела (тј. полни органи) претресају, и то пре него што ступе на авион.

30) Процена је да ће 500.000 беба, које ће ове године бити рођено, бити сексуално злостављано пре него што напуне 18 година живота.

Шта се то за име света десило нама? Америка је некада била за љубоморни углед остатку света, али тај свет нас сада гледа као да смо чопор дегенерика.

Како намеравамо да васпитамо нашу децу да није пристојно да буду такнута на неким деловима тела када савезна Влада силом тера велики број деце да буду јавно подргнута интимним претресима на аеродромима пре него што им се дозволи улазак у авион ?

Како ћемо, наводно, васпитати нашу децу шта су то независност и слобода када се наше државне школе полако претварају у Орвелијанске затворе?

Како можемо да се похвалимо ‘да смо највећа нација на свету’ када ће вечерас милиони америчке деце отићи у кревет гладни?

Начин на који се понашамо према нашој деци је срамотан. На жалост, испади који се према њима усмеравају ће се повратити и изаћи из њих када постану старији.

Када нашу децу пумпамо са свакојаким ‘законски дозвољеним’ лековима и дозвољавамо да их телевизија, филмови, видео игре и државне школе васпитају, не би требали да се изненадимо ако испадну јако болесни и изопаћени.

Па, шта сви ви мислите о начину на који васпитавамо нашу децу? Да ли и ви такође мислите да је Америка постала грозно место за нашу децу?

За Видовдан превео Бранко Филиповић

http://prisonplanet.com/30-signs-that-america-has-become-a-

horrible-place-for-children.html

http://www.vidovdan.org/

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 септембар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.