header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Основан екуменистички фонд који ће се бавити „хришћанским“ образовањем и васпитањем житеља Украјине
Основан екуменистички фонд који ће се бавити „хришћанским“ образовањем и васпитањем житеља Украјине Штампај Е-пошта
субота, 12 новембар 2011

 У Украјини је 18. новембра основан добротворни фонд „Хришћанско образовање“.

За председника Фонда изабран је народни депутат Владимир Марушченко, члан Колегијума ХДС, који се од 2008. године налази на челу Друштвеног савета при Министарству.

Председник Управног одбора постао је повереник за спољне везе Римокатоличке цркве у Украјини Маркиан Трофимјак.

„Идеја о оснивању овог Фонда зачета је пре само годину дана. Његов главни циљ је ширење хришћанског образовања и васпитања у украјинском друштву, а посебно предавање хришћанске етике у школама. Око овог задатка окупили су се представници цркава, које су и оснивачи фонда“, - рекао је Владимир Марушченко.

Оснивачи фонда „Хришћанско образовање“ су, иначе, Украјинска Православна Црква (у јединству с Московском Патријаршијом), Украјинска православна „црква“ Кијевске патријаршије, Украјинска гркокатоличка „црква“, Римокатоличка „црква“ у Украјини, Свеукрајински савез „цркве“ евангелистичких хришћана-баптиста, Свеукрајински савез „цркве“ евангелистичких хришћана – пентакосталаца и Украјинска хришћанска евангелистичка „црква“.  

„Фонд ће пружати помоћ учитељима, студентима и ђацима у реализацији научно-образовних и васпитних програма заснованих на хришћанским вредностима и моралу“, рекао је члан Управног одбора фонда Јуриј Решетников.

По материјалу са: http://www.irs.in.ua/

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 75 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.