header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Међурелигијска конференција на тему "Породица у кризи" Штампај Е-пошта
понедељак, 05 децембар 2011

 У Бечу ће од 5-7. децембра бити одржана православно-католичко-јеврејска конференција на тему „Породица у кризи“. Организатори конференције су: фонд „Апел на савест“, Светски јеврејски конгрес, Конференција рабина Европе и јеврејска заједница Аустрије. Саорганизатор конференције је Руска Православна Црква.

 

Сваку од четири стране, које учествују на конференцији (укључујући и фонд „Апел на савест“), представљаће делегација од 9-10 људи.

Делегацију Руске Православне Цркве предводиће председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије митрополит Иларион (Алфејев).

На челу делегације Римокатоличке цркве биће челних бечких римокатолика кардинал Кристоф Шенборн. Делегацију Конференције европских рабина предводиће председник Конференције европских рабина, главни рабин Москве Пинхас Голдшмит, а делегацију фонда „Апел на савест“ – шеф те организације рабин Артур Шнајер.

На конференцији ће се разматрати следеће теме: „Породица и верска заједница“, „Породично право у Европи“, „Етика брачних односа“, „Родитељи и деца“.

У част учесника конференције пријеме ће уприличити председник Аустрије Хајнц Фишер и канцелар Аустрије Вернер Фајман.

По материјалу са Служба коммуникации ОВЦС

приредило Уредништво „Борбе за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.