header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патријарх Вартоломеј I на конференцији о питањима светске политике Штампај Е-пошта
петак, 09 децембар 2011

 Цариградски патријарх Вартоломеј I боравиће у Аустрији од 8. до 11. децембра. Званичан разлог посете је учешће на Конференцији о питањима светске политике, која ће се одржати од 9. до 11. децембра, у конференцијској сали Хофбурга (Беч), извештава сајт бечке надбискупије. 11. децембра патријарх ће служити Литургију у православном храму Свете Тројице.

Патријарх Вартоломеј I један је од 150 званичних учесника и 300 гостију, који ће се окупити у Бечу у циљу разматрања главних проблема светске политике и ефикасности државне управе. На дневном реду су различите теме: од „арапског пролећа“, ситуације у Европи и Африци до будуће „велике осморице“ и „велике двадесеторице“.

Међу учесницима конференције су председник Европског савета Херман Ван Ромпеј, нови шеф Европске централне банке Марио Драги, председник Турске Абдула Гјул, председник Словеније Данило Тјурк, шеф српске државе Борис Тадић, бивши генерални секретар Арапске лиге Амр Муса и друге личности на високим положајима.

Конференција о питањима светске политике је независна међународна конференција, замишљена са циљем „размене искустава међу лидерима држава, побољшавању управе у читавом свету и обједињавању напора у циљу служења општим интересима“. Прва конференција о питањума светске политике одржана је 2008. године на иницијативу Француског института за међународне односе (IFRI). Сваке године се политички делатници, руководиоци међународних организација, председници великих компанија, познати стручњаци и новинари сусрећу с шефовима држава и влада, како би размотрили ситуацију у светској политици, економији и друштвеном животу.

 Извор: "Богослов.ру"

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.