header image
НАСЛОВНА СТРАНА
САД: Промена закона чини содомију некажњивом Штампај Е-пошта
петак, 09 децембар 2011

Слабо примећен члан новог америчког закона о одбрани могао би да учини да содомија и секс са животињама буду легални по војном закону Сједињених Америчких Држава. Сенат је прошле недеље гласао за промену закона са 93 гласова за и седам против.

То се односи на укидање Члана 125 Закона војног правосуђа у којем се наводи да је свака "особа које се ангажује у неприродни телесни полни однос с другом особом истог или супротног пола или с неком животињом кривом за чин содомије".

Они који су окривљени за тај чин одговарају пред војним судом.

Председавајући Одбора за војна питања у Сенату Карл Ливајн изјавио је да је неопходна промена закона јер тај члан више није уставан.

Одлуком Врховног суда из 2003. године проглашена је као неуставна забрана содомије у Тексасу. У одлуци се наводило да је то неуставно кршење приватности.

Сенат и Представнички дом америчког Конгреса још усаглашавају коначну верзију нацрта закона о одбрани који мора да буде усвојен у оба дома.

 

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/294698/SAD-Promena-zakona-cini-sodomiju-nekaznjivom

 

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.