header image
НАСЛОВНА СТРАНА
2011. година рекордна по броју природних катастрофа у САД (видео) Штампај Е-пошта
субота, 31 децембар 2011

 У САД је 2011. године, као последица природних катастрофа – земљотреса, шумских пожара, торнада, снежних мећава – погинуло више од хиљаду људи. Укупна штета се процењује на 52 милијарде долара, саопштава Национална управа за проблеме океана и атмосфере САД. По оцени њених стручњака, ова година је рекордна по броју природних катастрофа.  Штета изазвана сваком од њих појединачно премашује милијарду долара, а укупно их је било 12.

То је три више  него 2008. године, која је до сада важила за најнеповољнију на том плану од када се врше посматрања. 80-их година 20. века земља је доживљавала просечно једну сличну катастрофу годишње; 90-их година око 3,8, а у првој деценији 21. века – око 4,6.

Шеф националне метеоролошке службе Џек Хајсен је нагласио да он не памти да је за протеклих 40 година било толико природних катастрофа и временских неприлика колико их је било у „рушилачкој и катастрофалној 2011.“

 Извор: "earth-chronicles.ru"

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( субота, 31 децембар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 59 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.