header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Екуменистичка заједница Тезе позива на „нову солидарност“ Штампај Е-пошта
недеља, 01 јануар 2012

 У Берлину је 28. децембра 2011. године почео са радом 34. омладински форум, у организацији екуменистичке заједнице Тезе, који ће трајати до 1. јануара 2012.

 Сваке године овај глобалистички сусрет, на који долази хиљаде младих људи из целог света, одржава се под одређеним мотом у једном од европских градова. Текући сусрет одржава се под атрактивно-сентименталном девизом „Поверење“.  „Данас је неопходно пронаћи нову основу за солидарност. Поверење, које толико недостаје у друштву, - темељна је вредност“ – објаснио је идеју текућег глобалистичко-екуменистичког омладинског форума старешина екуменистичке заједнице „брат“ Ализ.

У центру активности су 3 молитве, које ће се одржавати ујутро, у подне и увече на простору „парохије“ домаћина. За семинар је одређено 15 тема, од којих се бира једна, које су у вези с идејом „нове солидарности“. „Брат“ Ализ је, такође, позвао, у свом традиционалном писму учесницима сусрета, да се промишља на ову тему.

Своје поруке учесницима форума у Берлину, иначе припадницима различитих конфесија (међу њима су и православни), упутили су политичари и челници католичке, англиканске и лутеранске „цркве“, а такође и генерални секретар Светског савета цркава Олаф Фиксе Твејт, лутерански пастор из Норвешке. Младим екуменистима су  стигле поруке и од папе Бенедикта XVI, Цариградског Патријарха Вартоломеја и Патријарха Московског и целе Русије Кирила.

Окупљенима у Берлину су се већ раније обратили председник Немачке Кристијан Вулф и канцелар Ангела Меркел. Меркелова је нагласила екуменистичку димензију сусрета, што ће, по њеном уверењу, допринети зближавању међу народима. „У Берлину, који уједињује људе различитих националности, култура и религија, заједница Тезе учествује у изградњи уједињене Европе“, - изјавила је шефица немачке владе, иначе ћерка лутеранског пастора.

Председник Немачке Кристијан Фулф је назвао Тезе „једним од најмањих градова у Европи, који, притом, врши један од најзначајнијих утицаја на разум и срце великог броја људи“.

Истина је, тешко је пронаћи било шта слично разарајућем утицају либерално-екуменистичког духа Тезеа на разум и срца хиљада младих људи, а који потом ту инфекцију разносе по читавом свету.

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.