header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Бил Гејтс назвао примену ГМО технологије „малим ризиком“ Штампај Е-пошта
понедељак, 06 фебруар 2012

 Бил Гејтс сматра да ГМО технологија има право да заузме равноправно место с традиционалном пољопривредом и позвао да се убрза њен развој. Међутим, многи стручњаци називају ГМО геноцидним оружјем.

       Милијардер Бил Гејтс (Bill Gates) и Crop Protection Association Society (CPA) под видом борбе против глади позвали су на убрзавање развоја пољопривредних култура применом генетских модификованих организама (ГМО) који доводе до неплодности људи.

Власник компаније Microsoft Гејтс, изјавио је,  у емисији „Today“ канала  BBC, да ГМО технологија има право да заузме равноправно место с традиционалном пољопривредом. „Пре свега, она може да спасе многе људе да не умру од глади“, сматра Гејтс.

- Део послова које ми финансирамо (фондација Била и Мелинде Гејтс) спроводе се у области ГМО, али многи од њих још увек нису завршени. Између осталог, ради се на усевима за афричке земље,  - рекао је он.

- Све је исто као код коришћења лекова –у ствари, постоји научна процена ризика повезаних с применом конкретних препарата. Притом, Гејтс је сврстао коришћење ГМО култура, које је, по дефиницији стручњака, својеврсно геноцидно оружје, у област „ниског ризика“. Само за кога, Гејтс није прецизирао. Мада је то и тако очигледно – за оне који не буду употребљавали такве производе.

По материјалу са foodcontrol.ru

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 06 фебруар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 50 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.