header image
НАСЛОВНА СТРАНА
О господину Слободану Антонићу Штампај Е-пошта
четвртак, 16 фебруар 2012

 Господин Слободан Антонић, професор Философског факултета Универзитета у Београду, један је од ретких српских интелектуалаца са Универзитета који има спремности да се супротстави владајућим мишљењима у Србији, која су углавом радикално безбожничка и туђа духу српског православног предања.

Аутор низа значајних књига, углавном из области изучавања нашег политичког и културног живота, г. Антонић је однедавно почео да се бави и критиком агресивно секуларистичких идеја и „стилова живота“ (у ствари, саставних делова „културе смрти“). Године 2011, изашла је његова сјајна књига „Критика радикалног феминизма“ (Службени гласник, Београд ), а бавио се и анализом покушаја да се Србији наметне хомосексуализам не само као начин живота, него и као право на усвајање деце. Живимо у тешко доба, кад су хришћански интелeктуалци више него ретки, и зато са задовољством дајемо линкове на два текста г. Антонића везана за овај антихришћански и антицивлизацијски процес у нас.

1. Слободан Антонић (2011): "Деца у `истополним породицама` – преглед дебате“, Антропологија 11, св. 2 (2011), стр. 61-80,

2. Слободан Антонић: «Истополне породице»: Изазов за науку.

Уредништво

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 16 фебруар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.