header image
НАСЛОВНА СТРАНА
20 ствари које можемо научити о будућности Америке после "смрти" Детроита Штампај Е-пошта
уторак, 21 фебруар 2012

Да ли желите да знате како ће будућност Америке да изгледа? Само проверите шта се дешава у Детроиту.

Град Детроит је некада био један од највећих индустријских градова у историји света, али он је данас једна трула, пропадајућа пост-апокалистичка рупа у паклу.

Скоро половина мушкараца је незапослена, скоро пола популације је функционално НЕПИСМЕНА, више од половине деце живи у сиромаштву, док се градска влада дави у дуговима.

Како је економска ситуација постајала гора, тако је криминал експлодирао до апсолутних граница. Сваке вечери у Детроиту имате ужасне сукобе између очајних криминалаца и усплахирених власника кућа. На жалост, полицијски састав у Детроиту је драматићно смањен у бројчаном саставу. Када се полиција у Детроиту позове, она се појави врло касно, уколико се уопште и појави. Детроит је постао једна рупа у паклу без владавине закона где је насиље улична реалност. Уколико желите да у Детроиту преживите, онда будите спремни да се борите, јер постоје хорде очајних криминалаца које су посве жудњи да вам отму буквално све што поседујете. Али, немојте превише ниско да гледате на Детроит, јер оно што се сада дешава у Детроиту ће ускоро да се дешава дуж читаве Америке.

Следеће су 20 ствари које можемо научити о будућности Америке после ‘смрти’ Детроита.

1) Људи не желе да живе тамо где је смрад неуспеха и распада стално у ваздуху. Уназад, током 50-тих година прошлог века, Детроит је био бујна метропола са око 2 милиона људи. Према попису из 2010. године, у Детроиту данас живи само 713.000 људи. Биро за цензус САД је изнео да је Детроит током прве декаде овог века губио једног становника свака 22 минута.

2) Када економија почиње да се распада, очајни људи ће радити очајне ствари, и многи власници кућа ће се бранити. Током 2011. година убиства из самоодбране су у Детроиту порасла за запањујућих 79%.

3) У већим градовима, где се људи боре како би само преживели, сваки сукоб може брзо да прерасте у ситуацију живота или смрти. Ниво убиства из самоодбране је моментално 2.200 % (!!!) изнад државног просека.

4) Када се нема довољно новца за расподелу, онда многе локалне владе се одлучују да смање ниво полицијске заштите. Пре десет година у Детроиту је било око 5.000 полицајаца. Данас их има мање од 3.000.

5) Основне социјалне услуге које данас уживате неће у будућности увек ту и бити. Градски службеници у Детроиту су скоро обзнанили да ће сваког дана, због смањења буџета, све полицијске станице бити 16 сати затворене за јавност.

6) Економски распад ствара основицу за рађање хаоса и насиља. Током претходног петка и суботе, укопно девет ватрених окршаја је службено пријављено у граду Детроиту.

7) Све више Американаца схвата добробит самоодбране. Следеће је шта је 73-дишња Julia Brown недавно изнела новинарима:

Последњи пут када је Brown, која има 73 године, позвала полицију Детроита, они се нису појавили, већ тек следећег дана. Она је, због тога, поднела захтев за издавање дозволе за ношење пиштоља, и изнела је да је спремна да га употреби против младих силеџија који су преузели комшилук, где пљачкају читаве градске квартове, насумице отварајући ватрену паљбу и тероришући старије особе без икаквих законских последица.

8) Када криминал до те мере порасте да је полиција немоћна да га заустави, онда долази до стварања цивилних одреда самозаштите:

 “Наиме, криминал је до те мере порастао, а грађани су толико фрустрирани недостатком полицијске заштите, да су сада прешли на стварање својих властитих организација како би се одбранили. Једна група, позната као ‘Детроит 300’, је оформљена пошто је прошлог августа једна 90-годишња старица брутално силована”.

9) Када криминалци постану очајни, онда ће да украду буквално све живо што није причвршћено. У данашњем Детроиту лопови су скинули толико бакарних жица су уличних бандера да у неким комшилуцима пола осветљења уопште не функционише.

10) Када ствари поћну да се распадају, доћиће напокон до времена када неће бити безбедно да се у сред бела дана возите низ улицу. У Детроиту је недавно 100 возача аутобуса одбило да вози своје службене руте из страха да на улицама не буду нападнути. Шеф синдиката возача аутобуса, Henry Gaffney, је изнео да су возачи буквално “уплашени за своје животе”.

11) Један од најјаснијих знакова пада Америке се огледа у стању нашег образовног система. Само 25% средњошколаца у Детроиту матурира у гимназијама. Многи други већи градови ће ускоро имати матурантски ниво који ће бити сличан ономе у Детроиту.

12) Када локалним владама нестане новац, оне су присиљене да направе сурове одлуке. Пошто су сада већ затворили на десетине школа, службени органи у Детроиту су обзнанили планове да затворе још 16 школа.

13) Растући проценат Американаца више НИЈЕ у стању ни да чита ни да пише (!!!!!). Ово је врло застрашујући предзнак на шта ће будућност Америке да изгледа. Према једном запрепашћујућем извештају, 47 % свих људи који живе у Детроиту су функционално НЕПИСМЕНИ.

14) На жалост, сиромаштво међу децом апсолутно експлодира преко читавих Сједињених Америчких Држава. Данас 53,6 % све деце у Детроиту живи испод границе сиромаштва

15) Стање запошљења у Америци је далеко горе него што нам Влада прича. Анализа цифри из цензуса је пронашла да 48,5 % свих мушкараца између 20 и 64 година старости, а који живе у Детроиту, нису 2008. године имали радно место.

16) Када један велики град постане рупа у паклу, цене кућа падају као камен. Средња цена једне куће у Детроиту је сада свега 6.000 долара.

17) Када криминал и пљачка постану свакодневни, куће у једном крају постану потпуно безвредне. Неке куће у Детроиту су се продавале за свега један долар (!!!).

18) Када ситуација у једном рејону годинама поприма стање економске депресије, велики број људи ће се преселити у ‘топлије’ крајеве. Уназад неколико година имамо више од 40.000 празних некретнина у граду Детроиту.

19) То што данас имамо висок стандард живота не значи да ће тако увек и да буде. Детроит је распадајућа љуска онога што је некада био, и оно што се дешава Детроиту ће врло брзо да се деси остатку доброг дела Америке. Следеће је шта је један британски новинар открио током боравка у Детроиту:

“Добар део Детроита је ужасно опасан за своје грађане, који у многим случајевима ту остају само зато што немају где да оду. Криминал усмерен према некретнинама је дупло већи од америчког просека, а насилни криминал три пута већи. Изолиране куће са огуљеном фарбом, преплављени путеви, бућни, зарђали стари аутомобили и занемарено зеленило испред кућа и дрвећа, где трава достиже до кукова, би вас навело на помисао да се налазите у унутрашњости Алабаме а не у једном од највећих индустријских градова који је икада постојао”.

20) Када државне финансије доживе колапс, политичари онда гледају ка стварима које могу да продају и ‘приватизују’. На жалост, градска влада Детроита је до те мере у банкроту да сада разматра распродају неких од својих најпознатијих власништава ... од острва Belle Isle до тунела Detroit-Windsor.

Али, Детроит није усамљен.

Многи други градови дуж читаве Америке су шворц банкротирали и без икаквих опција.

На пример, само проверите шта се дешава у Scrantonu, Pennsylvani-ji… градоначелник Christopher Doherty је био отворено груб када је упитан о судском налогу с којим је наређено да његов Пенсилванијски град плати око 30 милиона долара у заосталим личним дохотцима полицији и ватрогасцима, а по основу фискалног плана за опоравак који је одобрен од стране државних органа ове савезне државе. “Ја новца немам” изјавио је Doherty … “и не постоји иједна финансијска институција која ће ми дати 30 милиона долара да то платим”.

Економија САД се никада није опоравила од последње финансијске кризе, а следећа већ сада наилази.

Како се економија распада, тако ће и структура нашег друштва.

Амерички народ је ужасно размажен и не поседује онај карактер који је неопходан да решава последице једне економске депресије са сталоженошћу и достојанством.

У годинама које наилазе ми ћемо видети распрострањене побуне и пљачке у нашим већим градовима.

Поплаве криминала које ћемо у будућим годинама видети ће бити апсолутно без преседана.

Ствари нису морале овако да испадну, али, на жалост, последице заиста лоших одлука које су декадама уназад доношене почињу да нас сустижу.

За Видовдан превео Бранко Филиповић

Извор: www.prisonplanet.com/20-things-we-can-learn-about-the-

future-of-america-from-the-death-of-detroit.html

Извор: „Видовдан.орг“

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 фебруар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.