header image
НАСЛОВНА СТРАНА
„Монашко делање“ на римокатолички начин Штампај Е-пошта
понедељак, 09 април 2012
       Аргентинац Марцело Алберто Белса, тренер шпанског фудбалског клуба „Атлетик Билбао“, који је постигао низ сензационалних победа у купу Лиге Европе, рекао је да добија „помоћ с више“ молитвама шпанске заједнице „часних сестара – затворница“.

Од октобра прошле године петнаест часних сестара „контемплативног манастира“ свете Кларе у Герники молило се за Марцела Белсу и његов тим.

„У почетку нисмо биле сигурне да ли треба да га примимо, јер нисмо знале ко је он. Зато смо затражиле информације и дозволиле смо да нас посети“, - рекла је настојатељица Марија Тереза Герикабејтија.

У време своје посете Белса се представио као Аргентинац и тренер клуба „Атлетик Билбао“. „Биле смо заиста изненађене и запањене да тако важног човек као што је он може заинтересовати посета овој малој групи часних сестара, које живе у затворништву“, - рекла је мати Марија Тереза. – „Он и његова супруга су диван пар“.

У току овог сусрета Белса је с часним сестрама поделио своја веровања.

„Рекао нам је да је његова тетка била монахиња, и да му је управо она помогла да се увери у моћ молитве. Такође је рекао да је он побожан католик и замолио нас да се молимо за њега и  „Атлетик“. И рекао нам је да гледамо мечеве, зато што ће у току њих бити на нечему написана наша имена, и да ће нам на тај начин послати поздрав. Додуше, нисмо могле да гледамо утакмице, јер је за њихово гледање требало да се плати“, - рекла је настојатељица.

Заједница је испунила молбу Белсе. У понедељак, у 8 сати увече, када је „Атлетик“ играо против „Памплоне“, петнаест католичких часних сестара  молило се за његов тим. У току утакмице, 17. октобра прошле године, Белса је на клупи за резервне играче истакао транспарент с натписом «Poor Clares» („Кларисинке“), али је један од судија затражио да се уклони. „Атлетик“ је победио на тој утакмици с резултатом 3:1.

По материјалу са „Информ – религија“ приредило

Уредништво „Борбе за веру“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 09 април 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.