header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Ко ће ставити у бој насупрот мени чкаљ и трње? ја ћу погазити и спалити све." (Ис. 27,4) Штампај Е-пошта
четвртак, 12 април 2012

„СКЛОНИШТЕ“ ЗА СУДЊИ ДАН

(фото)

Када купите кућу или стан из снова, сигурно мислите да је то заувек. Међутим, са сигурношћу то могу да кажу само они који купе луксузни стан у једном силосу у Канзасу, који може да "преживи" пандемију, атомске бомбе, терористичке нападе и разарајуће олује, а кошта од два до седам милиона долара.

"Сигурна зграда" има 14 спратова, најјефтинији стан кошта 2 милиона долара

На идеју да од силоса из времена Хладног рата направи луксузно склониште у ком станови коштају до 7 милиона долара, дошао је Лари Хол.

Један од станова

- Људи се боје ракета, економског колапса, пандемије, терориста или нестанка хране. Наравно да желе да се спасу од смака света и имају сигурно место за бег - рекао је Лари Хол.

Осим 14 спратова испод земље на којима се налазе станови, зграда има и део у коме се гаји поврће и воће, риба, складишти сува храна, и све то за потребе 70 људи, на рок од пет година.

Овако је изгледао силос шездесетих година, а сада је луксузно склониште

"Сигурна зграда" иде до дубине од 53 метра, а зидови од бетона дебљине су скоро три метра. Станови су модерно опремљени, имају велике кухиње са шанковима, спаваће собе и купатила, као и осветљење од лед лампица на плафону.

Творац склоништа за супербогаташе: Лари Хол

Спратове за сада повезују металне степенице, али ускоро ће бити направљен и лифт.

Најмањи станови коштају два милиона долара, а већ три су нашла купце. Како Лари тврди, само неколико станова остало је без власника, а купце није желео да именује.

 

Луксузни део са базеном

Ипак, открио је да су станове већ капарисали један амерички бизнисмен за своју четворочлану породицу, фудбалер, атлетичар, познати филмски продуцент и неколико политичара.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/316776/Stan-za-superbogatase-otporan-cak-i-na-nuklearnu-kataklizmu

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 12 април 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.