header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Скандалозни документарац о пасторима који се бију Штампај Е-пошта
четвртак, 21 јун 2012

 Група пастора из Тринити цркве у Њујорку снимила је контроверзни документарац “Fight Church” који треба да покаже везу између борилачких вештина и хришћанства.

Сви пастори који учествују у филму су уједно и борци и организују такмичења у цркви. 

Једно од питања којима се филм бави је “Можете ли волети свог комшију као што волите себе, а притом га коленима ударати у лице најјаче што можете?”

- У животу примате различите ударце, зато што је то борба и непријатељ покушава да вас уништи. Он жели да уништи вађу породицу и вас лично. Е то је моменат где вас Библија тренира - каже старији пастор Пол Буре из Тринити цркве у Њујорку.

Скот Саливан студент теологије сматра да већина људи мисле да постоје контрадикторности између борилачких вештина и хришћанства, али подржава овај филм.

- Лично бих волео да видим комплетно такмичење у комбинованим борилачким вештинама овде у цркви, али то још није легално у Њујорку - каже Буре.

Део који је највише шокирао јавност је то што документарац не укључује само одрасле већ и децу. Па се у једном моменту чује дете које каже “Ући ћу унутра (у ринг) и покидаћу главе клинцима”.

“Вести онлајн”

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 јун 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.