header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Наведена имена троје осумњичених за крађу тајних информација Ватикана Штампај Е-пошта
уторак, 24 јул 2012

 Позната су још три имена осумњичених помоћника Паола Габриеле, бившег собара папе римског Бенедикта XVI, који је оптужен за крађу поверљиве информације из канцеларије папе.

Италијански лист la Repubblica пише да су то лица из најближег окружења Бенедикта: професорка музике Ингрид Стампа, гувернанта папских одаја, епископ Јозеф Клеменс, раније лични секретар папе и италијански кардинал Паоло Сарди, аутор говора понтифика.

Ингрид Стампа је позната у Ватикану као „папеса“ због посебно поверљивих односа са папом и фактички је једини човек који је у могућности да прочита ситни рукопис папе, који пише на немачком језику.

Истрага не одбацује да је бивши собар Паола Габриеле само служио за изношење докумената, јер не зна немачки језик. Да би се прочитао рукопис папе потребна је помоћ лица које добро познаје његов калиграфски рукопис.

Извор: Голос России, фото: © Flickr.com/Argenberg/cc-by

http://www.vostok.rs

Последњи пут ажурирано ( уторак, 24 јул 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.