header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Зашто ни после осам дана нема налаза обдукције Небојше Зарупца? Штампај Е-пошта
среда, 15 август 2012

 Саслушана супруга осумњиченог свештеника

Миланка Перановић је изјавила да су њен супруг и покојни Небојша Зарубац имали однос „пун поверења”. – Налаз са обдукције још није стигао у суд

Илија Радуловић, бранилац свештеника Бранислава Перановића, осумњиченог за убиство Небојше Зарупца у Јадранској Лешници, изјавио је да је јуче у Вишем суду у Шапцу саслушана супруга осумњиченог Миланка Перановић и да ће уследити и саслушање двојице сведока из Центра за одвикавање од дроге „Сретење” – Немање Радосављевића Кебе и Драгана Митрев Мрвице. Овај адвокат изражава сумњу у разлоге због којих налази са обдукције нису стигли у суд ни осам дана после збивања у центру, која су узнемирила јавност Србије.

Он је за „Политику” открио и неколико детаља, као на пример да је Перановић био дипломирани агроном, магистар и да је предао докторску тезу на психологији у Новом Саду.

– Бранислав Перановић није теолог, он је агроном који је пре неколико година осетио неподношљиву духовну потребу да промени професију. Супруга Миланка је такође агроном и почасни доктор наука лечења људи на природан начин – каже Радуловић.

Пре неколико месеци било је речи и да ће Перановић предавати предмете који су у вези са болешћу зависности на Универзитету природне медицине, који је отворен у Београду, а који има америчку акредитацију. Међутим, менаџер Универзитета Жељко Станојевић каже да нису одмакли даље од преговора и да је, колико се сећа, отац Бранислав конкурисао са магистарском дипломом.

– Он је најнеобичнији човек којег сам икада срео, који сматра да болест може да се лечи само духовно. На данашњем саслушању супруге Миланке, чули смо да су отац Перановић и покојни Небојша имали изузетан однос пун поверења, да је он био најбољи од 47 штићеника и да му је указано посебно поверење тако што је могао да посећује кућу свештеника удаљену два километра и то више пута недељно. Била му је поверена брига о коњима које је могао да изводи сваки дан, а радио је и агрономске послове – наводи детаље Радуловић.

Бранилац осумњиченог свештеника тврди да је убијени Небојша Зарубац могао да излази свакога дана из Перановићевог центра за одвикавање од дроге „Сретење”.

– Вратио се са дрогом коју је сакрио у шуми. Издржао је неколико дана и тада постао звер, таква је то болест. Отац Перановић је знао да таквог не може да пусти и да мора да га задржи – преноси Радуловић детаље са саслушање Миланке Перановић.

 http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Saslusana-supruga-osumnjicenog-svestenika.sr.html

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 август 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 52 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.