header image
НАСЛОВНА СТРАНА
FEMEN: Заиста скандалозно раскринкавање Штампај Е-пошта
понедељак, 24 септембар 2012

 Новинарка једног од украјинских телевизијских канала раскринкала је FEMEN (чије су припаднице, да подсетимо, у последње време извеле неколико скандалозних акција уперених против Православне Цркве – нап. „Борба за веру“). Девојка се учланила у организацију, наводно надахнута њеним идејама, лично је учествовала у топлес-акцијама снимајући оно што се дешава скривеном камером. Испоставило се да се суштина активности учесница своди на пи-ар и новац, који долазе из Западне Европе и САД.

Да би јавно открила суштину FEMEN млада новинарка је морала да учини самопожртвовани акт, да постане учесница у њиховој топлес-акцији. Неколико недеља је обучавана професионалном пи-ару, агресивном понашању, умећу да привлачи пажњу новинара правећи се да је невина жртва. И што је најважније – да наочиглед свих испред објектива приказује своје обнажене груди.

Свој топлес-деби девојка је имала у Паризу где су чланице FEMEN недавно отвориле своје нове канцеларије. Тамо је неколико девојака организовало манифестацију у свом традиционалном стилу, односно, обнажиле су груди испред исламског културног центра. Како тврди новинарка, буквално је на својој кожи осетила мржњу људи, чија су религиозна осећања намерно вређана: „Акција се одвија код исламског културног центра. И осећамо да је гомила спремна да нас растргне. Од обрачуна нас спасавају само објективи колега.“

Путовање у Париз новинарки је платио покрет FEMEN. Авионску карту, собу у хотелу, такси и исхрану – укупно хиљаду евра трошкова за један дан по свакој девојци за време таквих акција, не рачунајући куповину одеће, услуге визажиста и стилиста.

Осим тога, испоставило се да активисткиње FEMEN примају плату – најмање хиљаду долара месечно, што је скоро 3 пута више од просечне плате у Украјини. Осим тога, издржавање канцеларија у Кијеву – две и по хиљаде долара месечно и недавно отворених у Паризу – још неколико хиљада евра месечно.

Ко тако богато финансира овај покрет и ко је спонзор који говори девојкама на кога треба да се баце голих груди остаје тајна иза седам печата, што се каже – светиња над светињама. То се може само нагађати. Новинарка претпоставља да су то људи који се најчешће могу приметити заједно с FEMEN. То је немачки мултимилионер Хелмут Гајер, немачка пословна дама Беат Шобер и амерички бизнисмен Џед Санден. Последњег спонзором FEMEN сматра и Википедија.

http://serbian.ruvr.ru/2012_09_22/femen-zaista-skandalozno-raskrinkavanje/

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

1.Још један сатанистички напад на Руску Цркву и руског патријарха (видео)

2.У Кијеву уместо посеченог крста постављен привремени

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 24 септембар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.