header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Митрополит Иларион позвао Србе да гледају у Русију (фото) Штампај Е-пошта
среда, 17 октобар 2012
       Председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, митрополит волоколамски Иларион, позвао је Србе да се не окрећу у потпуности у правцу „потрошачке Европске Уније“, већ да наставе да гледају у Русију, известио је 16. октобра „Радио Ватикан“.

Само Русија придаје велики значај духовним и верским вредностима Православља. „Србија данас стоји пред избором: овде Православље - тамо секуларизација, растројство, наметање потрошње и одбацивање духовности“,  - нагласио је митрополит Иларион.

У време посете српском манастиру Хиландар на Атосу, 10. октобра, митрополит Иларион је такође изразио жаљење због „тешких услова живота монахиња и монаха у древним манастирима“ на територији Косова и Метохије, где су православни изложени прогону.

 
 
 
 
 
 
Фото: ОВСЦ

По материјалу са „Портал кредо.ру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 17 октобар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.