header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Дно дна Штампај Е-пошта
среда, 20 фебруар 2013

 У шта се претвори врх Српске Цркве, и какву поругу нам донесоше новотарско-екуменистички циркузанти у ова последња времена! После свега што су чинили и чине, ових дана одликоваше Радоша Бајића, и доказаше да је наслов његове ТВ серије, „Село гори, а баба се чешља“ прави наслов за повест о врху СПЦ последњих времена, који је сушти циркус.

Орден Светог Саве, највећег српског просветитеља и учитеља, додељује се свима и свакоме, па и човеку који је својим филмовима пропагирао блуд и неморал („Секула се поново жени“ и слично), и који се, у име „другосрбинаца“ и своје лично име, подсмевао српском селу и сељаку. Немамо ми ништа против Радоша Бајића, човек живи како мисли да треба и снима што мисли да треба, али зашто да му се додељује орден Светог Саве? Чиме је он то проповедао Христа и Еванђеље? Чиме је посведочио истине Цркве? Који су уметнички домети његовог стваралаштва утемељени на хришћанском погледу на свет? Да ли су наши епископи икад питали Светог Саву: Оче Саво, треба ли томе и томе дати орден који носи твоје име?“ Шта би рекли Владика Николај и Отац Јустин да ово виде и чују? Хоће ли орден Светог Саве добити Бора Ђорђевић (аутор песме „Волим, волим, волим, волим жене“), који је већ певао у Милешеви, или Горан Бреговић, који је певао у Требињу, на позив бискупа Григорија, а затим, на Калемегдану, и пред патријархом Иринејем (да, онај Горан Бреговић, који је у песми „Све ће то, мила моја, прекрити рузмарин, сњегови и шаш“ хулио на Христа )?         

Знамо да постављамо узалудна питања. Уместо да се баве одбраном Косова и Метохије, патријарх и његова дружина одликују Радоша Бајића. Али, како да бране Косово и Метохију, они који су, као екуменисти и пацифисти, давно продали веру за вечеру и крсте за масне прсте и поштење за печење? Отишли су, недавно, у Пећку патријаршију, и цео народ је очекивао да кажу коју реч у одбрану Космета у саставу Србије. Али, што се каже – мало сутра! Ништа нису рекли, а патријарх је, кад се, два – три дана после тога, састао с председником Николићем, причао о људским правима и слободама на Косову! А зашто ништа нису рекли, нити су шта саопштили? Зато што им је са надлежног места речено: “Но, но!“ и прстом припрећено: “Све знамо о вама!“ Подигнути прст је био чланак Жељке Јевтић, старе обавештајке „Блица“, о благајнику који је украо из Патријаршије милион евра у готовини. Овај „Робин Худ“, који је чашћавао многе од опљачканих пара, вероватно је имао сарадника у самој Патријаршији, а сарадници, опет, имају своје сараднике, па би могло да се, не дај Боже, дође и до неког с панагијом! Чланак Жељке Обавештајке појавио се у „Блицу“ (држи га „Рингијер“, чији је власник члан Билдерберга) у четвртак, а у петак је Синод био у Патријаршији Пећкој. И ћутаху. Ни реч не рекоше о одбрани Косова, чак ни славни владика - рокер Јова Падобранац, да се и њима не би десило оно што се збило владици Артемију и владици Константину, а што им је Синод припремио, на челу са Буловићем Скоро Свемогућим и осталом  синодском братијом. Размишљали су: ако су нашем прстенодавцу, папи нам милом Бенедикту, наместили игранку са Ватиликсом и Ватиканском банком, па је морао да се повуче, шта ли ће тек нама да ураде, кад смо шупљи са свих страна као шупаљ зуб? Зато ћемо о Косову и Метохији ћутати, па шта буде – нека буде.

 Село гори, а баба се чешља: то је политика врха СПЦ у ове страшне дане нашег народа и наше државе. Зато је сценариста и режисер истоимене серије, Радош Бајић, добио орден Светог Саве.  

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 фебруар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.