header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Осврт на честитку екуменистичког врха СПЦ новоизабраном папи Штампај Е-пошта
петак, 15 март 2013

Мржња према Православљу, фанатизам и прогони православних, убиства –  то је црвена нит кроз све векове живота католицизма. Код католика глава Цркве уопште није Христос, него папа,  и католици за папу ревнују, а на за Христа, и њихова ревност у вери увек прелази у страствени, човекомрзачки фанатизам, острвљени фанатизам, фанатизам крви и мача (ломаче),  непомиривости, дволичности, лажи, лукавства.

Св. Јован Кронштатски

Честитка екуменистичког врха СПЦ новоизабраном папи, потписана од стране патријарха српског Иринеја, остаће упамћена као још једно у низу понижења које су српски екуменисти приредили Српској Цркви. Од носилаца папских крижева и бискупских прстенова друго се и није могло очекивати. Међутим, осим што реторика ове честитке сведочи издају Православља и слугерањство до самог патоса, у њој има и нечег сасвим новог.

 Наиме, српски екуменисти и новотарци до сада су били кваритељи Вере, газитељи и презиратељи свештених канона и Светог Предања, рушитељи богослужбеног поретка, а сада су постали и хулитељи Духа Светога! А то је грех који нема опроштаја! „Зато вам кажем: сваки гријех и хула опростиће се људима; а на Духа Светога хула неће се опростити људима“ (Мт. 12,31).

По свој прилици, „духовна радост“ којом су због избора новог римског папе папски намештеници у СПЦ били „испуњени“, сасвим им је помутила разум. Српски Светитељи, Николај Жички и Свети Јустин Ћелијски, однос Срба према папи богословски су утемељили – Свети Николај  је рекао да богоодступничка Европа почива на папи и Лутеру, и да су усташе за своју ревност у злу „похвале добиле из пакла и Рима“, док је Отац Јустин истицао да су три највећа пада у историји – пад Адамов (отпадање од Бога), пад Јудин (издаја Бога) и пад римског папе (проглашавање себе за бога). Свети Марко Ефески је за Латине и однос према њима говорио: „Отсекли смо Латине од нас ни због каквог другог разлога, но зато што су не само шизматици, него су такође и јеретици.“ А шта је јерес? Свети Игњатије Брјанчанинов каже да је „јерес - грех ума, грех више ђавољи него људски, она је ћерка ђавола, његов изум, безбожност блиска идолопоклонству... Јереси... изум су палих духова. Тим грехом човек понајвише постаје налик палим духовима, чији је главни грех - противљење Богу и хула на Бога.“

За човека који је јеретик и оличење јереси, тог изума ђавољег, за кога је Господ Христос рекао да је „лажа и отац лажи“ (ср.Јн.8,44), – рећи  да га је „Дух свети призвао“ (Боже, опрости!), Дух Свети, Који је Дух Истине (ср.Јн. 16,13), шта је друго него хула на Духа Светога?! Али, ту није крај паду и слугерањству  папиних лакеја у врху СПЦ: они су отишли и корак даље и рекли да је Спаситељ света и Избавитељ од таме греховне, данас у личности папе добио још једног новог духовног молитвеника пред Престолом Својим!  Српски екуменисти су, дакле, папу већ сместили у Царство Божије, пред сами Престо Божији, тамо где клече и моле се сви житељи Небеске Србије, на челу са духовним праоцем нашим, Светим Савом. Тамо где клече и моле се Номученици српски - Вукашин Клепачки, Владика Платон Бањалучки, Митрополит Петар Дабробосански, Епископ Сава Горњокарловачки, Патријарх Варнава и преко 700.000 Јасеновачких Мученика и Новомученика, сви од усташких кољача уморених, тамо се моли и благословитељ њихових убица - римски папа! И као што је рекао патријарх – мученик Варнава: „Наш народ библијски je изрекао ону пословицу: 'Кад Бог хоће некога да казни, прво му памет узме'.

А Свети Николај Српски с болним срцем пева:

„Одосте нам српски млађани отроци,

ал’ мучења ваших осташе сведоци.

Сведочиће деца изгинулог робља

и безбројна српска мученичка гробља.

Дан ће да објави што ноћ црна крије,

никад грех у мраку без сведока није.

А на Суду Страшном кад васкрсну мртви,

седамсто хиљада сведочиће жртви!“

Честитка упућена папи Фрањи из Патријаршије у Београду, написана је у стилу обраћања поглавару неке помесне Православне Цркве. За екуменистички врх СПЦ јединство са латинским јеретицима је, очито, датост. Ово говори да су се српски екуменисти и новотарци после избора новог папе још више осилили, да се Бога не боје и људи не стиде и да ће надаље појачаним интензитетом наставити свој цркворушилачки рад док до темеља не уруше Српску Православну Цркву као институцију. Зато, уочи почетка Часног Поста, позивамо све наше посетиоце да се постом и молитвом, тим оружјима од Бога нам датим за борбу против сваке богопротивне силе, - боримо против зала која су се надвила над нашом Црквом, о којима сведочи и патријархова честитка римском папи. Пред Богом и мувино крило има своју тежину, а камоли молитвени вапај Богу из дубине душе да Он, Свемогући, проведе Српску Цркву кроз све Сциле и Харибде и уведе је у Своје тихо пристаниште.

Због истрајавања у греху, у огњу и пепелу несташе Содом и Гомор. Ниневију Бог поштеде због покајања Ниневљана. На молитву блуднице Бог васкрсе сина јединца матери његовој. И ми, поучени примером свих мудрих покајника, постећи и клечећи завапимо: Господе, спаси и помилуј нас, Твоје грешне Србе!

Последњи пут ажурирано ( субота, 16 март 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 71 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.