header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Протојереју Јефимову прете смрћу због причешћивања Беркутоваца Штампај Е-пошта
среда, 14 мај 2014

 Настојатељ храма преподобних Антонија и Теодосија Печерских у украјинском граду Васиљков протојереј Алексеј Јефимов изјавио је да су му претили смрћу због тога што је причешћивао припаднике Беркута.

Он и многи његови истомишљеници налазе се на листама проскрибованих који су предвиђени за ликвидацију.

„На пример, међу првима сам на локалним листама проскрибованих који су предвиђени за ликвидацију због тога што сам неколико пута био на Мајдану и тамо прићчешћивао припаднике Жандармерије и официре Беркута.

О слободи говора нема ни речи. Осуђени на смрт види свет потпуно другачије од човека из мирног кабинета у топлој фотељи“ - истакао је свештеник.

У фебруару је, током сукоба власти и опозиције у Кијеву, организација Народни сабор Украјине спроводила акције пружања подршке припадницима специјалне јединице МУП Беркут, који су бранили владин кварт и улицу Грушевског од демонстраната са „евромајдана“.

У једној од тих акција учествовао је и протојереј Алексеј Јефимов.

Он је тамо служио молебан и причешћивао припаднике специјалне јединице, а затим је одржао проповед у којој је позвао Беркутовце да стриктно поштују преузете обавезе, конкретно -заклетву који су положили приликом примања у службу.

Свештеник је позвао припаднике Беркута да не подлежу притисцима да се прикључе демонстрантима, које је упоредио са фашистима.

Такође, он је позвао Берктуовце да памте да стоје на светом месту, кој је освештао сам Господ.

„Зато што је овде Крешћатик, ту је кнез Владимир Свети довео своје људе да би их крстио, очистио од паганског мрачњаштва и приближио их истини Христовој“ - казао је отац Алексеј. 

„Управо зато су ти мрачњаци и изабрали то место за свој сатанизам - казао је он. - То није народ! То су изроди! Народ управо гледа у вас и тражи вашу заштиту, узда се у вас“.

Свештеник је апеловао да се не боје „гомиле... зато што је с нама Господ, с вама је Господ, на вашој је страни... Бог не може да буде с криминалцима, с алкохоличарима и осталим олошем; Бог се узда у такве као што сте ви“ - рекао је тада отац Алексеј.

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/protojereju-jefimovu-prete-smrcu-zbog-pricescivanja-berkutovaca

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 14 мај 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 67 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.