header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Папа Фрањо изразио спремност да се сусретне са руским патријархом Кирилом
Папа Фрањо изразио спремност да се сусретне са руским патријархом Кирилом Штампај Е-пошта
уторак, 02 децембар 2014

 Римски папа Фрањо изразио је жељу да се сусретне с патријархом Кирилом, пренео је 1.децембра „Интерфакс“, позивајући се на италијанске медије.

„Ја сам поручио патријарху Кирилу да желим да се састанен са њим. И он је подржао ту идеју. Рекао сам му: „Позовите ме, и ја ћу доћи“. Он је такође изразио такву жељу“, - преноси италијанска телевизија речи понтифика.

Фрањо је притом истакао да међународна ситуација у овом тренутку не погодује организацији тог сусрета. „У последње време тема сусрета је - због рата (у Украјини) али и других тешкоћа – отишла у други план. И поред тога, ми желимо да се сусретнемо и кренемо напред“, појаснио је папа Фрањо.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 02 децембар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.