header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Новотарска диктатура у Епархији зворничко-тузланској Штампај Е-пошта
недеља, 14 јун 2015

 Поштовано уредништво,

Молио бих вас да објавите ову вијест. Ради се о једном честитом монаху, који је побјегао из манастира због тортуре владике Хризостома у Бијељини.

На име, ради се о очи Јовану Радићу, сабрату манастира Светог Василија Острошког у Бијељини, по чину је јерођакон. Отац Јован као и многи други монаси и свештеници су под великом патњом и притиском владике Хризостома. Хризостом је свакодневно малтретирао и малтретира братство манастира, пре пар мјесеци, отац Георгије је отишао из епархије због тортуре од владике Хризостома. Ви сте писали, што је истина, да је отац Георгије запријетио еп. Хризостому да ће неке ствари показати у јавност ако не добије канонски отпуст, а што му је владика тражио новац за канонски. И уз буку, галаму и пријетње отац Георгије је добио канонски и сада је код владике Герасим у Горњокарловачкој епархији.

Сем оца Георгија, епархију су напустили, или побјегли отац Давид из Тузле који је био под сталном тортуром епископа Хризостома, као и отац Максим и отац Владимир који су били одани епископу Василију. Ето јуче је и отац Јован напустио манастир, и сада је питање гдје ће се скрасити. Бијељина је у шоку, јер је отац Јован прави примјер монаштва. Монашки је трпети, али ово је прешло све мјере. Оно што се већ зна, да поједини монаси већ планирају бјег из манастира зворничко-тузланске епархије, а све под притиском владике Хризостома, који је дошао на чело епархије под директивом ОХР и високог преставника у БиХ Валентина Инцка.

Пошто сте ви добро посјећени и народ вам вјерује у Републици Српској, молим вас да ово објавите, да народ зна кроз које муке и патње пролазе наши свештеници од владике Хризостома који је новотарац.

Светислав Марковић,

Бијељина

Последњи пут ажурирано ( недеља, 14 јун 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.